Ultraortodokse nekter å etterfølge korona-retningslinjer

Av ICEJ Press, 03.31.2020

Til tross for at koronaviruset har rammet ultraortodokse samfunn i Israel særlig hardt, nekter mange fremdeles å etterfølge helsemyndighetenes ordre. Politiet har aksjonert i ultraortodokse strøk som Mea Shearim og andre steder i Jerusalem.

AV: Martin Gellein

Jerusalem – Politiet så seg nødt til å gripe inn i Mea Shearim og andre ultraortodokse områder mandag. Folkemengder på opptil flere hundre ultraortodokse menn ble oppløst og spredd av politiet.

Politiet har foretatt anholdelser, skrevet ut bøter og stengt synagoger som følge av regelbruddene.

I en hendelse som ikke var koblet til politiets operasjon, kom et Magen David Adom-team til Mea Shearim for å utføre en koronavirus-tester. Teamet ble angrepet og steinet av ekstremister, og ett av teamets medlemmer ble lettere skadet og frontruten til kjøretøyet smadret.

«På mirakuløst vis ble han bare lettere skadet i skulderen ... forholdet vil bli anmeldt til politiet,» uttalte Magen David Adom i en pressemelding.

Politiets innsats kommer etter offentliggjøring av data som viser ekstremt høye frekvenser av koronavirusinfeksjon i de ultraortodokse samfunnene. Rapporter viser at ultraortodokse koronavirus-pasienter ved noen sykehus utgjør 40-60% av pasientgruppen.

Mange ultraortodokse nabolag, som Mea Shearim, har åpenlyst oversett helsemyndighetenes ordre og fortsetter å leve som ellers. Politiet har flere ganger de siste dagene aksjonert mot brylluper, begravelser og bønnesamlinger i synagogene.

Omkring 10% av jødene i Israel praktiserer ulike former for ultraortodoks jødedom. I Jerusalem er andelen på 30%.   

 

Kilde: Jerusalem Post.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding