Uganda flytter sin ambassade fra Tel-Aviv til Jerusalem

Av ICEJ Press, 01.30.2020

Uganda blir den tredje nasjonen i verden som flytter ambassaden sin til Jerusalem - etter USA og Guatemala.

AV: Martin Gellein

Israelske medier melder at statsminister Benjamin Netanyahu reiser til Uganda mandag. Kilder nær den ugandiske presidenten forteller at Uganda vil flytte sin ambassade samme uke som det forestående besøket fra den israelske statsministeren.

Kilder nær til «Knesset Christian Allies Caucus» forteller at beslutningen om å flytte ambassaden har modnet frem gjennom en pågående prosess over tre år. «Knesset Christian Allies Caucus» ble etablert i 2004, og er et råd med 17 medlemmer fra syv ulike politiske partier. Rådets mandat er å fremme kommunikasjon og samarbeid mellom kristne ledere fra hele verden og representantene i Knesset.

«Åndelig talt anser Uganda Israel som kristendommens mor. Ugandas kristne står ikke lenger bare på en fot for Israel, men på to – i bønn og handling,» uttaler en kirke-leder nær Ugandas president.

Ugandas president, Yoweri Kaguta Museveni, er en evangelikal kristen. Tidligere denne uken var flere tusen ugandiske kristne samlet flere steder i landet for å be og markere sin støtte til Israel.

Netanyahu besøker Uganda få dager etter besøk både i USA og Russland.

 

Kilde: Jerusalem Post

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding