Trumps plan vil gi Israel suverenitet i hele Jerusalem og inkludere alle bosetninger

Av ICEJ Press, 01.24.2020

TV-rapport: Forutsetningene for en palestinsk stat vil være at de palestinske myndighetene anerkjenner Israel som en jødisk stat og at Hamas avvæpnes.

AV: Martin Gellein

Planen vil ikke innebære tilbakevending for palestinske flyktninger. Dersom palestinerne sier nei til fredsplanen, kan Israel begynne å annektere områder, rapporterte israelsk TV torsdag kveld.

Trump-administrasjonens fredsplan er hovedsaken for statsminister Benjamin Netanyahu og hans rival Blue and White-partileder Benny Gantz møte med Trump i i Det Hvite Hus neste uke.

Ingen palestinsk leder vil godkjenne planen, heter det i TV-rapporten. Planen omtales som "den mest pro-Israelske planen som noen gang er produsert eller presentert."

Tidligere på dagen demonstrerte palestinere utenfor FNs kontorer på Gazastripen. Demonstrantene protestere mot verdensledere som deltar i 75-års jubileet for frigjøringen av Auschwitz i Jerusalem.

Verdenslederne "møtes i en okkupert by etter invitasjon av den kriminelle okkupanten. Okkupasjonsforumet avholdes i det okkuperte Jerusalem som et forsøk på å skjule forbrytelsene som okkupasjonsregjeringen og dens terrorhær begår mot vårt folk. Men forumet vil aldri lykkes med å utslette sannheten og forfalske fortellingen. Det palestinske folket vil ikke overgi seg til okkupasjonspolitikken, og vil fortsette å motstå israelsk terrorisme med besluttsomhet og standhaftighet,” står det i uttalelse fra en høytstående palestinsk leder på Gazastripen.

En offisiell uttalelse fra Fatah advarer mot Donald Trumps fredsplan: Planen ville føre til en «eksplosjon» i regionen. «Ingen palestinere kan godta denne farlige sammensvergelsen.»

Russlands president Vladimir Putin skal møte palestinernes president Mahmood Abbas i Betlehem i helgen. Torsdag fridde Abbas til den russiske presidenten: «Jeg tar imot min kjære venn, president Vladimir Putin, min personlige venn og det palestinske folkets venn, som aldri går glipp av en mulighet til å snakke om eller støtte den palestinske saken.»

«Jeg takker president Putin for den politiske, økonomiske, kulturelle, økonomiske støtte og støtte til sikkerhet til det palestinske folket.» Abbas berømmet også den "positive og effektive rollen Russland har spilt i regionen.»

Torsdag kveld uttalte Trump at planen trolig vil offentliggjøres før de israelske statsministerkandidatene besøker Det Hvite Hus i neste uke. Trump forteller palestinerne har fått kjennskap til deler av planen. Jeg er sikker på at de vil reagere negativt umiddelbart, men planen er faktisk veldig positiv for dem,» uttalte Trump.

 

Kilde: Jerusalem Post.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding