Tiltalt: 25 år gammel israeler spionerte for Hizbollah

Av ICEJ Press, 03.31.2020

En ung kvinne er siktet i Lod tingrett for å ha spionert og tatt militære bilder for terrororganisasjonen Hizbollah. Den 25 år gamle kvinnen er siktet for kontakt med en utenlandsk agent, og for å ha gitt informasjon til en fiende med hensikten å skade staten Israels sikkerhet , og for å tilby en tjeneste til en terrororganisasjon.

Av Edna Eriksen

Den unge kvinnen bodde i Be'er Sheva i årene 2018-2019, og i løpet av den perioden møtte hun Ali, som var bosatt i Sør-Libanon, gjennom Facebook. Etter kort tid, begynte Ali å bestille ulike spionasjeoppgaver for Hizbollah, inkludert fotograferingsoppgaver.

I denne sammenheng tok tiltalte fotografier av militære kjøretøy som reiste på rute seks; fotografier av omkretsgjerdet i området Rosh Hanikra, Bahai-hagene i Haifa, utkikkspunktet ved Stella Maris, havnen i Haifa og militære kjøretøy i Hebron-området; samt fotografier av Hatzerim flyvåpenbase og flyvåpenmuseet i Hatzerim. Alle bildene ble sendt til Ali via Facebook.

Senere sendte Ali henne et kart over Be'er Sheva, og to uker senere ba han om å fotografere utsikten fra rommet sitt i leiligheten hennes. Han fortalte henne at han hadde lagt merke til at et av bildene viste en stolpe som minnet ham om Iron Dome-systemet, og ba om at hun skulle besøke området og sjekke om han hadde rett. Den unge kvinnen tok med seg et kamera og kikkert, og fotograferte Iron Dome-systemet som var satt opp på stedet, samt en annen militærbase i Sør-Israel. Hun rapporterte deretter til Ali og sendte ham bildene.

Etter en militær hendelse på Israels nordgrense som involverte Hizbollah, ba Ali tiltalte fotografere Hafas Rambam medisinske senter, inkludert inngangen til legevakten og operasjonsrommene. Den unge kvinnen, ba venninnen ta fotografiene for henne og ga dem videre til Ali.

-Alvorlighetsgraden, arten og karakteren av hennes handlinger, er basert på at tiltalte identifiserer seg med en terrororganisasjon kjent for sin uvanlige vold og grusomhet.  Det er rimelig grunnlag for bekymring om at hun vil sette allmennheten og statens sikkerhet i fare, sto det i arrestordren utformet av advokaten.

Kilde Arutz Sheva 7, 30. mars

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding