Til tross for Koronaepidemi fortsetter jøder å gjøre aliya

Av ICEJ Press, 03.20.2020

Torsdag 19. mars trosset 24 amerikanske jøder Koronapandemien og gjorde aliya. Gruppen utgjorde 10 familier og enslige, i alderen fra en ni måneder til 73 år.

AV: Martin Gellein

«Det er virkelig bemerkelsesverdig å se at immigrasjonen fortsetter midt i stadig mer komplekse globale omstendigheter,» kommenterte rabbineren Yehoshua Fass. «Vi er klare til å hjelpe dem gjennom hele aliya-prosessen så det skjer så smidig og komfortabelt som mulig i disse utfordrende tider.»

«Disse nye immigrantene representerer mer enn noen gang staten Israels sterke fremtid, da de er fast bestemt på å oppfylle sine drømmer om å bidra til å bygge den jødiske nasjonen.»

Immigrantene skal direkte til karantene i fjorten dager i byer over hele Israel, inkludert Jerusalem, Be'er Sheva og Netanya. Blant gruppen som landet i Tel Aviv torsdag morgen var Aviva og Tzvi Karoly med sine to små barn.

“Da vi først fikk vite at vi ville bli satt rett i obligatorisk karantene ved ankomst, ble jeg urolig. Innen få minutter etter at jeg la ut en melding på Facebook, ble jeg imidlertid overveldet av de mange frivillige som ville bringe oss dagligvarer, leker, bøker og alt annet vi måtte trenge. Komplett fremmede sto bokstavelig talt opp for å hjelpe oss.»

«Vi er så glade for å være en del av dette samfunnet. Det står bokstavelig talt hauger med gaver utenfor døren vår, og bare venter på at vi skal komme hjem.»

Aviva og Tzvi Karoly (Facebook)
Aviva og Tzvi Karoly

Kilde: Jewish Press.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding