- Terrorister settes opp som rollemodeller for barn

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 03.15.2017

Frp-representant i utenriks- og forsvarskomiteen på stortinget, Tone Heimdal Brataas, mener det er forkastelig at PA oppkaller skoler etter terrorister, og at de på den måten skaper terrorister om til rollemodeller for barn.

-        Det er forkastelig at den palestinske siden forherliger terrorisme og drap på sivile, sier Tone Heimdal Brataas, etter at ICEJ ba om en kommentar på at tjuefem skoler i Gaza og i Judea og Samaria (vestbredden) er oppkalt etter terrorister.

Blant disse skolene, er Dalal Mughrabi barneskole og Dalal Mughrabi videregående skole. Begge i Hebron.

Dalal Mughrabi ledet en gruppe terrorister som drepte trettisju mennesker og skadet nærmere hundre. Alt skjedde i nærheten av Tel Aviv, Israel.

Tone Heimdal Brataas sitter for tiden i utenriks- og forsvarskomiteen på stortinget mens Jørund Rytman er på permisjon.

Terrorister som rollemodeller for barn

Hun mener de palestinske selvstyremyndigheter (PA) på denne måten skaper terrorister om til rollemodeller for barn og unge.

-        Terrorister settes opp som rollemodeller for barn og unge, og dette skyver en fredelig løsning mellom israelere og palestinere langt inn i fremtiden, mener Brataas.

-        Det er lite troverdig å si at man ønsker fred, mens man samtidig utdanner den nye generasjonen til krig og hat, fortsetter hun.

Forherligelse av terror - stort hinder for fred

Ofte hører vi at israelske bosettinger er det største hinderet for fred. Brataas mener dette er altfor ensidig.

-        Vi hører ofte argumenter om hvordan Israels bygging i bosettinger er det største hinderet for fred. Jeg tror forherligelsen av terror er minst et like stort hinder, avslutter hun.

Les mer:

PA oppkaller barneskoler etter terrorister: http://icej.no/content/pa-oppkaller-barneskoler-etter-terrorister

PA oppkaller barneskoler etter terrorister. Krf: - Hedrer mennesker som har utført grufulle handlinger: http://icej.no/content/oppkaller-barneskoler-terrorister-hedrer-har-utfort-grufulle

Regionalkonferansen i Bodø 2018

Program

Opprop om NRKs dekning av Israel

Les om oppropet, gi din tilslutning