Telefonen til tidligere israelsk general hakket av russere

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 08.29.2019

Telefonene til tidligere general i det israelske forsvaret, og nå hovedrivalen til statsmininister Benjamin Netanyahu i valget, skal ha blitt hakket av russiske hakkere.

I dag leder den tidligere generalen, Benny Gantz, den politiske alliansen «Blue and white», som er den største rivalen til Netanyahu i det israelske valget. Alliansen har slitt med lekkasjer, og det israelske firmaet, CGI Group, fikk i oppgave å finne ut hvor lekkasjene kom fra.

I rapporten, som er dempet av «Blue and White», kom det fram at russere har hakket telefonen hans. CGI group kaller angrepet for et «kraftfullt og enestående angrep fra russiske hakkere, en type vi ikke har sett tidligere.».

Hakkerne har også tatt seg inn på telefonen til alliansens administrative leder, en kampanjeleder og en rådgiver. I tillegg er alliansens datanettverk infiltrert.

I mars informerte det israelske sikkerhetspolitiet, Shin Bet, om at Gantz sin telefon var hakket av iransk etterretning.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding