Stor amerikansk tenketank truet av Iran

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 08.30.2019

“Foundation for defence of democracies” (FDD), en amerikansk tenketank, blir nå truet av Iran og anklaget for å ta del i «amerikansk økonomiske terrorisme». – De har utført attentat på fremmed jord før, sier lederen av tenketanken, tydelig bekymret over truslene.

«Det er unødvendig å si at dette tiltaket ikke vil berøre ytterligere juridiske tiltak som de andre administrative, rettslige eller sikkerhetsinstitusjoner og organisasjoner kan gjøre for å motvirke, straffeforfølge eller straffe ovennevnte personer eller deres iranske og ikke-iranske samarbeidspartnere og medskyldige.», uttaler Irans utenriksminister, Javad Zarif, og sikter til lederen for FDD, Mark Dubowitz og alle hans samarbeidspartnere og «medskyldige».

Mark Dubowitz
FDD, Administrerende direktø for FDD, Mark Dubowitz.

Uttalelsen fra Irans utenriksminister mot FDDs administrerende direktør, Dubowitz, og hans organisasjon uroer FDDs administrerende direktør. Og de tolker det dithen at deres liv kan være i fare.

«Dubowitz var ikke så optimistisk da vi snakket. Han fortalte at han hadde brukt mye av helgen på telefon med FBI; han tror at uttalelsen (Red: fra Iran) gir iranske operative grønt lys for å finne ham og hans analytikere, og la til at regime har stått bak attentater på fremmed jord før.», skrev det amerikanske nyhetsmediet, The Atlantic, i går.  

«Stadige forsøk fra regimet i Iran på å skremme FDD, en amerikansk tenketank - en TENKETANK - må bli fordømt av alle frihetselskende mennesker rundt om i verden. USA tar ikke lett på disse truslene, og vil holde regimet og dets "apparater" til ansvar.», uttalte USAs utenriksminister, Mark Pompeo, sent i går kveld.

«Vi er veldig takknemlige for din og hele regjeringens støtte. Det er viktig at regimet forstår konsekvensene av å true amerikanere.», sier Mark Dubowitz, administrerende direktør i FDD.

Også tidligere amerikansk ambassadør i FN, Nikki Haley, har nylig uttalt seg i saken.

"Dette er nok et tegn på hvor desperate de iranske lederne er, når de vil true med å skade amerikanske akademikere."

Haley og Pompeo
USAs utenriksminister, Mark Pompeo sammen med tidligere amerikansk ambassadør i FN, Nikki Haley.

«Iran sanksjonerer Mark Dubowitz, administrerende direktør, og hans tenketank FDD, for det de kaller "amerikansk økonomisk terrorisme", for å ha eksponert regimets menneskerettighetsbrudd og støtte til terrorisme. Dette er nok et tegn på hvor desperate de iranske lederne er, når de vil true med å skade amerikanske akademikere», sier Nikki Haley, tidligere ambassadør i FN for USA.

De økonomiske sanksjonene fra USA, har som mål å få Iran til forhandlingsbordet, slik at en ny og bedre atomavtale kan fremforhandles, og slik at Israel og Midtøsten kan trygges.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding