Stengte dører i Gravkirken i Jerusalem for første gang siden år 1349

Av ICEJ Press, 03.31.2020

Gravkirken, stedet hvor tradisjonen sier var Jesu gravsted i gamlebyen i Jerusalem, stengte dørene for første gang siden Svartedauden, ifølge den ansvarlige for nøklene i den nå stengte kirken. Korona-viruset stenger dermed ned dette historiske stedet, hellig for mange mennesker.

Anita A Sæle

– Å oppleve at den hellige kirke er stengt er veldig, veldig trist, sier Adeeb Joudeh til Washington Post. Han fikk beslutningen om tiltaket fra Israels helsemyndigheter den 25. mars.
– Alle kirker, moskeer og synagoger i Jerusalem er stengte, men vi forstår situasjonen. Vi er alle sammen i bønn, sa han.

Joudeh, som er muslim, er en del av en familielinjen som går tilbake til det åttende århundre, og som fikk tilliten til å råde over nøklene til denne spesielle kirken. Tradisjonen forteller at to ikke-kristne familier ble gitt oppbevaringen av nøkkelen og oppgaven å låse opp døren hver morgen og lukke dem hver kveld. Dette var på grunn av stridigheter mellom kirke- samfunnene som var involvert i gudstjenestene i kirken.

Normalt ville det flommet over med  turister og pilgrimer i det hellige land nå, og spesielt i påskehøytiden.  Men det er stille på grunn av koronapandemien. Prester i området ber likevel daglig ved inngangsdøren til Den hellige grav.
– Vi er informert om stengingen. Vi har forstått at det er for en uke. Vi håper at kirken vil re-åpnes så snart som mulig, sier en talsmann for det lokale presteskapet, Wadie Abunassar.

Kilder Washington Post, Fox Newa

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding