Skikkelig økning av påmeldte til årets ungdomstur til Løvhyttefesten

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 10.04.2019

IKAJ ser en skikkelig økning av antall ungdommer på årets Løvhyttefesttur sammenliknet med i fjor. Flere kommer også tilbake med venner. «Her kan jeg være meg selv», sa flere av fjordårets deltakere.

BILDE: IKAJ, IKAJs ungdomstur i bosetningen, Elon More. I bakgrunnen sees det bibelsk Sikem - dagens Nablus.

I fjor besto ungdomsturen til Løvhyttefesten av 25 personer. I år er antallet økt til 36. Ungdommen er i år mellom 15 og 32 år.

Rita og Reidar Walvick
IKAJ, Rita og Reidar Walvick er, som i fjor, ledere på IKAJs ungdomstur til Løvhyttefesten.

- Jeg tror at årets tur blir fantastisk. Vi gleder oss stort og har utrolig mye spennende på programmet. Ungdommene får mange flotte opplevelser i løpet av uka vi skal bo i Jerusalem, hvor de kan glede seg til flotte møter med Jesus i sentrum. Fra nesten hundre nasjoner kommer det totalt flere tusen mennesker for å være med å feire Løvhyttefesten. Det er fantastisk å være på disse møtene sammen med mennesker fra så mange land.  Et av mange høydepunkt er nattverdsgudstjenesten ved Jesu Grav. Vi har også dagsturer til bl.a Galilea og Dødehavet, sier Rita Walvick, som sammen med sin mann Reidar Walvick, er reiseledere på turen. Det var de også i fjor.

Tar med venner

Fra turen i fjor har de fått mange gode tilbakemeldinger, noe som har ført til at flere av ungdommene som var med i fjor, også er med på årets tur. Men nå har de i tillegg tatt med seg venner.

- Noen av deltakerne fra i fjor meldte seg på igjen i år. Og disse har tatt venner med seg på årets tur.  Så IKAJ-ung begynner å etablere en fast kjerne av unge Israelsvenner. Dette er veldig gledelig for oss som leder IKAJs ungdomstur til Israel, sier Rita.

- Fra turen i fjor har vi fått gode tilbakemeldinger på at ungdommene hadde en flott tur. Tror de fleste ønsker å komme tilbake til Israel. Det var kjekke møter på konferansen, med knallstart på ørkenfesten. Tilbakemeldinger er at mange fikk gode samtaler med israelsk ungdom på en grillfest vi hadde. Og Jerusalemmarsjen gjorde sterkt inntrykk, sier Rita.

«Her kan jeg virkelig være meg selv.»

Ungdom før Jerusalemmarsjen
IKAJ, Noen av ungdommene før de skal gå Jerusalemmarsjen for første gang.

Ifølge Rita Walwick fikk mange av ungdommen kjenne på friheten som er unik for Israel.

- Det var en flott tur hvor ungdommene virkelig opplevde friheten som er unik for Israel. Setningen «Her kan jeg være meg selv» ble ofte sagt. Det å få se litt av landet var også flott. Spesielt båttur på Genesaretsjøen og der Abraham fikk løftene fra Gud. Vi hadde også spennende undervisning av Dag Øyvind Juliussen og Eva Olsvold Sundar, forteller Rita.

Besteforeldre vil gi kjærligheten til Israel videre

- I år som i fjor er det mange som får dekket turen av besteforeldre. I forkant av turen har vi hatt mange oppmuntrende samtaler med besteforeldre. De ønsker å gi videre kjærligheten og hjertet de har til Israel og Guds folk, Jødene. Ungdommene gleder seg til å reise. For mange er det en drøm endelig å få besøke Israel. Mange hyggelig meldinger tikker inn om forventning til turen, fortsetter Rita.

Om du som ungdom ikke fikk til å bli med i år, kommer det en ny mulighet til neste år.

- Til deg som er ungdom som ikke blir med i år vil jeg si: «neste år i Jerusalem ». Du er velkommen til å bli med oss høsten 2020 på ny ungdomstur til løvhyttefesten i regi av IKAJ, avslutter Rita.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding