Rekordpåmelding til ICEJs Løvhyttefest

Av ICEJ Press, 09.18.2018

Det er rekordpåmelding til ICEJs tur til løvhyttefesten i Jerusalem i år. Over 140 nordmenn har meldt seg på turen til den årlige høytidsfesten som starter om få dager.

Dag Øyvind Juliussen
ICEJ, Dag Øyvind Juliussen fra ICEJs sommerkonferanse i Kristiansand 2018

- Det er rekordpåmelding til ICEJs løvhyttefesttur til Jerusalem i år. Over 140 har meldt seg på vår årlige tur, er fordelt på tre grupper. En gruppe er kun for ungdommer, sier ICEJs norske direktør. Det Dag Øyvind Juliussen.

Men det er ikke bare den norske avdelingen som merker påtrykk. Også i Asia og Afrika merkes det en stor økning.

«Årets Løvhyttefest tiltrekker igjen tusenvis av kristne fra hele verden, med en markant økning spesielt fra Afrika og Asia.», sier ICEJs president, Dr. Jürgen Bühler.

Den nesten en uke lange festivalen, som begynner den 23. september, er nok en gang den største årlige kristne samlingen i Israel, og

Jürgen Bühler
ICEJ, Jürgen Bühler til venstre. Fra ICEJs sommerkonferanse i Kristiansand 2018.

den største solidaritetshandlingen i Israel i 2018.

Over 6000 mennesker fra hele verden samles disse dagene i Jerusalem. Man regner med at arrangementet tilfører den israelske økonomien et sted mellom 140 og 160 millioner kroner.

Den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ), ble etablert under den første kristne feiringen av Løvhyttefesten, helt tilbake i 1980. Det skjedde samtidig som 13 land flyttet sine ambassader fra Jerusalem til Tel Aviv.

Ambassaden ble opprettet som en solidaritetshandling og som en anerkjennelse av jødenes over 3000 år gamle tilknytning til og krav på Jerusalem.

I dag har ICEJ kontor i over 90 nasjoner og underviser i over 170.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding