Rapport: Bilder av nok en iransk militærbase i Syria

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 03.01.2018

Ifølge vestlige etterretningskilder det amerikanske nyhetsmediet, Foxnews, har vært i kontakt med, skal enda en iransk militærbase være i Syria. I november viste BBC liknende bilder.

For to dager siden publiserte Foxnews bilder av det som skal være en iransk militærbase nordvest for Syrias hovedstad Damaskus.

Bildene viser blant annet en større hangar som, ifølge vestlige etterretningskilder som Foxnews har snakket med, brukes til lagring av kraftige missiler med kapasitet til å nå hele Israel.

Iransk militærbase
ImageSat international, Bildet viser en sammenlikning mellom to ulike baser i Syria. Begge skal være iranske.

Ifølge de samme kildene skal basen være drevet av den iranske revolusjonsgarde.

Bilder som skal vise iranske militærbaser i Syria, er ikke et nytt fenomen. 

I november 2017 publiserte det britiske nyhetsmediet, BBC, bilder av noe liknende. En vestlig etterretningskilde fortalte BBC at bildene viser Iran som bygger en permanent militærbase sør for Syrias hovedstad Damaskus.

Iransk militærbase
Bildet er fra BBCs artikkel og skal være av en iransk militærbase.

Satellittbilder vist av Israels kanal 10 i begynnelsen av desember, viser samme bilder som BBC, men forskjellen er at på disse bildene ser flere av bygningene ut til å være bombet. 

Bombet iransk base i Syria
ImageSat International, Samme base som på bildet fra BBC over, men nå er bygningene ødelagt.

Ifølge flere medier skal det ha vært et luftangrep på basen. Flere mener det var Israel som stod bak. Men Israel har verken bekreftet eller avkreftet dette.

Israel har innrømmet et stort antall angrep på våpenkonvoier og militære installasjoner i Syra og på grensen til Libanon.

Bakgrunn: 

Situasjonen etter Syria-krigen er potensielt farlig og eksplosiv 

Dagbladet trenger en realitetsorientering 

 

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Sommerstevnet 2018

Program

Opprop om NRKs dekning av Israel

Les om oppropet, gi din tilslutning