Rakett fra Gaza slo ned i hardt rammet israelsk samfunn

Av ICEJ Press, 08.22.2016

I går kveld ble 19000 israelere i byen Sderot igjen rammet av et rakettangrep fra Gaza. Ingen ble fysisk skadet. Fra rakettalarmen går har de kun femten sekunder på seg til å komme seg i sikkerhet før rakettnedslag. Det er bare litt lenger tid enn den norske rekorden på 100 meter hekk. Etter rakettangrepet gjennomførte Israel flere angrep mot mål i Gaza. To til fem personer skal ha blitt skadet.

Ingen i Sderot kom fysisk til skade denne gangen, på tross av at rakettnedslaget var midt mellom hus.

Det kan likevel ha oppstått psykiske skader.

Mange med PTSD

I en stor undersøkelse fra 2007 -2008 gjort av Natal, det israelske traumesenteret for ofre av terror og krig, blant Sderots innbyggere kom det frem sterkt urovekkende resultater.

Tretti prosent av alle barna led av posttraumatisk stress syndrom (PTSD), og litt over tjueåtte prosent av den voksne befolkningen hadde det samme. I tillegg viste undersøkelsen at blant barn mellom fire og atten år, hadde syttifem til nittifire prosent av dem tegn på PTSD.

Undersøkelsen var gjort åtte år tilbake i tid. Frem til i dag har antallet raketter økt drastisk. Fra 2008 og frem til krigen og «Operation Protective Edge» i 2014, ble det ifølge det israelske forsvaret skutt 7649* fra Gaza mot Israel. Under krigen økte tallet med ytterligere 4594* raketter. I 2015 ble det skutt 126* raketter.

I juni 2014, rett før Operasjon Protective Edge, sa leder av Sderot Media Center, Noam Bedein følgende:

-        De siste 12 årene har 8600 raketter truffet Sderot og området rundt. Sderot har vært den mest bombede byen siden ww2 (inntil juni 2014).

Flere tusen av innbyggerne i Sderot har flyttet fra byen siden 2008.

Skal ha rammet mål i Gaza

I følge en militær talsmann skal Israel ha gjennomført femti flyvninger over Gaza etter terrorangrepet i går kveld.

-        Det ble gjennomført om lag femti flyvninger i løpet av to timer. Men der er ingen intensjoner om å eskalere situasjonen videre, sa en militær talsmann fra det israelske forsvaret til det israelske nyhetsmediet, Times og Israel.

Ifølge det samme nyhetsmediet, sier palestinske sikkerhetskilder på Gaza at flere mål ble rammet i de israelske angrepene. Ingen skal ha blitt drept i angrepene, men mellom to og fem personer skal ha blitt skadet

En IS-tilknyttet gruppe på Gaza har tatt på seg ansvaret for rakettutskytingen mot Israel.

ND! Tallene er rakettutskytinger pluss utskytinger fra bombekastere.

ICEJ har støttet Sderot med bomberom, og støtter også hjelp til traumerammede.

Om du ønsker bidra inn i vårt arbeid, kan du gjøre det her: http://icej.no/donasjon

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding