Press mot Gantz for å redusere regjeringens størrelse

Av ICEJ Press, 04.02.2020

Det «blå hvites» leder Benny Gantz ble tirsdag presset for å redusere kravet om samme antall ministre som Likud. Dette skjer etter klager på regjeringens størrelse  under  koronakrisen.

Av Edna Eriksen

Likud og Blue and White sine forhandlingsgrupper møttes tirsdag kveld til en videokonferanse. Å avklare antallet statsråder gjenstår før statsminister Benjamin Netanyahu kan danne ny regjering.

Høyresidens blokk som har 58 representanter i Knesset, skal ha 15 ministre og Gantz blokk  som bare har 19 representanter i Knesset, skulle i utgangspunktet også ha 15 ministre. Det gjør at regjeringen blir uforholdsmessig stor, i følge kritikerne.

Representanter fra Likud prøver nå  å overbevise Gantz om at han kunne oppnå det samme, å utjevne Likuds makt, ved å kreve et spesielt flertall for viktige stemmer i kabinettet.

- Det burde være en mager regjering, skrev tidligere parlamentariker fra Likud, Gideon Sa´ar på Twitter og la til.  – Det har vært store regjeringer i Israel før, men det vil ikke være riktig å danne en så stor regjering i en tid med alvorlig økonomisk krise.

Sa’ar ba også om at statsråder, parlamentarikere, dommere og generaldirektører om å ta et betydelig lønnskutt og redusere sine pensjoner. Kuttene må være forskjellig, i henhold til lønnsnivå, sa han. Han la ut et brev om at han selv hadde gjort det.

Kilder nær Netanyahu svarte med å anklage Sa’ar for å «sabotere Netanyahus innsats for å danne regjering etter at han tapte for ham i primær-valget».

Kilde : Jerusalem Post, 31. mars

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding