Paven vender tommelen ned for Trumps plan for fred

Av ICEJ Press, 02.24.2020

Francis kommenterte Trumps fredsplan i den italienske havnebyen Bari, hvor romersk-katolske biskoper fra hele Middelhavsområde var samlet søndag.

AV: Martin Gellein

Pave Francis advarte mot "urettferdige løsninger" på den israelsk-palestinske konflikten. Paven kommenterte Donald Trumps plan som et forspill til nye kriser. 


«Middelhavsregionen er truet av ustabilitet, både i Midtøsten og Nord-Afrika er det konflikter mellom ulike etniske og religiøse grupper.»
"Vi kan ikke overse den pågående uavklarte konflikten mellom israelere og palestinere. Urettferdige forslag til løsninger vil kun vil skape nye kriser,» uttalte paven. 

 

Blant deltakerne var erkebiskop Pierbattista Pizzaballa, øverste leder for det romersk-katolske patriarkatet i Jerusalem, som inkluderer Israel, de palestinske områdene og Jordan.


Det er første gang paven, som ofte har forsvart både palestinske rettigheter og Israels behov for sikkerhet, har uttalt seg offentlig om den israelsk-palestinske konflikten siden Trump kunngjorde fredsplanen 28. januar.


Palestinerne og utenriksministrene i den arabiske liga har avvist planen, og de palestinske myndighetene har kuttet alle diplomatiske forbindelser med USA og Israel.


Palestinere ønsker at Øst-Jerusalem skal være hovedstad i en fremtidig uavhengig palestinsk stat, mens Israel ser på hele byen som sin «evige og udelelige» hovedstad. Trumps fredsplan gir Israel rett til nesten hele Jerusalem. 


I 2018 uttrykte paven uttrykte bekymring da USA kunngjorde flyttingen av sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Paven uttalte den gang at Jerusalems "status quo" burde respekteres, og at USAs flytting av ambassaden var et skritt i motsatt retning av fred.  «Det er utenkelig at vi kan løse konflikten ved å bygge vegger,» uttalte paven. 

Kilde: Jerusalem Post
 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding