Palestinske fabrikker som produserer fake verneutstyr stengt

Av ICEJ Press, 03.31.2020

Flere fabrikker og bedrifter som har produserte ansiktsmasker, desinfiserende midler og annet verneutstyr for å forhindre spredning av koronavirus, er blitt stengt av palestinske myndigheter i flere aksjoner de siste to ukene.

AV: Martin Gellein

«Mer enn 40 mistenkte er arrestert og siktet for bedrageri, overprising og produksjon av produkter som ikke innfrir offentlige krav om standard, opplyser de palestinske selvstyremyndighetene.»

Produktene er blitt solgt til skyhøye priser til tusenvis av engstelige palestinske forbrukere over hele Vestbredden. Produktene er blitt distribuert via apoteker.

«Forretningsmenn har utnyttet panikken knyttet til koronaviruset for å tjene grovt på ulovlig produkter,» uttalte embetsmann i PAs helsedepartement, Ashraf Abu Khalaf. «Vi vil ikke nøle med å sette inn strenge tiltak mot dem som står bak dette alvorlige og urovekkende fenomenet,» la han til.

«De fleste av produktene hadde falske etiketter som indikerer at de var godkjent av helsedepartementet,» uttalte Mohammed Nabil, farmasøyt i Hebron.

Minst 10 fabrikker er stengt av politiet i byene Hebron, Jenin og Nablus. Mange tusen produkter har blitt beslaglagt og destruert av myndighetene.

 

Kilde: Jerusalem Post.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding