Palestinaarabere med link til terror, mottar menneskerettighetspris av Frankrike

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 12.05.2018

Den palestinaarabiske organisasjonen, Al-Haq, mottar den høyeste menneskerettighetsprisen av Frankrike. Organisasjonen er koblet til terror. I tillegg tildeles B`selem, en annen svært omdiskutert organisasjon i Israel, også prisen.

Organisasjonene skal motta prisen i det franske Justisdepartementet neste mandag. Prisen blir delt ut av den franske justisministeren, Nicole Belloubet og presidenten i «National Consultative Commission on Human Rights», Christine Lazerges. 

Prisen i år, går til organisasjoner som presses og trakasseres for sitt menneskerettighetsarbeid.

Flere israelere reagerer på utdelingen. 

Michael Oren, tidligere ambassadør for Israel i USA
Twitterprofil, Michael Oren, tidligere ambassadør for Israel i USA.

«Frankrike gir den høyest prisen til B'Tselem og Al-Haq, organisasjoner som anklager Israel for apartheid, delegitimerer oss internasjonalt, forsvarer terror og støtter BDS. Det samme Frankrike kan ikke hevde at de bekjemper antisemittisme. Honte à la France.», skriver Israels tidligere ambassadør i USA, Michael Oren.

- Denne prisen fremhever farlige lenker mellom statlige institusjoner og radikale palestinske frivillige organisasjoner som later som de fremmer menneskerettigheter, skrev professor Gerald Steinberg, som er grunnlegger av organisasjonen NGO monitor, en organisasjon som følger med på frivillige organisasjoner som opererer i Israel og i PA-områder.

Lederen for Al-Haq, Shawan Jabarin, er flere ganger koplet til terrororganisasjonen PFLP, en organisasjon som har stått bak en rekke grove terrorangrep mot Israel og jøder rundt om i verden.

Shawan Jabarin er tidligere dømt for å ha drevet opplæring og rekruttering av folk til PFLP utenfor Israel. Han er også nektet utreisetillatelse av både Israel og Jordan. 

Senest i FN i 2007, uttalte Israel at Jabarin fortsatt hadde link til PFLP.

Al-Haq har tidligere fått økonomisk støtte fra Norge.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

ICEJ: Undervisning, Aliyah, sosialt arbeid, Israel i krise, taler Israels sak.

Bli støttepartner du også!

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!