Palestinaaraber bak grufullt terrorangrep dømt til fire livstiddommer

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 02.15.2018

Mannen som i sommer drepte tre israelske familiemedlemmer i deres eget hjem, er nå dømt til fire livstiddommer. En av dommerne ønsket dødsstraff på grunn av de forferdelige omstendighetene.

I sommer ble tre israelere i den israelske bosetningen Halamish drept med kniv av palestinaarabiske, Omar al-Abed. De tre drepte var alle fra samme familie. Mannen tok seg inn i familiens hjem i bosetningen Halamish i Judea og Samaria, og drepte de med et stort antall knivhugg.

En smilende tiltalt

I en kommentar til retten i forkant av rettssaken, skrev svigerfaren til den drepte følgende:

«Morderen brøt seg inn i huset. En svart sjel fylt med en lidenskap for drap, som ventet på det øyeblikket han kunne drepe og ødelegge".

Han er faren til familiens mor, Michal Salomon. Michal ønsket ikke å være til stede i rettssaken. Hun ville ikke se terroristen igjen. Under terrorangrepet reddet hun resten av familien ved å låse dem inn i et rom i annen etasje i huset.

I sin kommentar til retten, forteller hennes far videre:

«Michal fortalte oss om morderens smilende ansikt, som hun så da han brøt inn i huset. Et lykkelig ansikt som indikerer at dette ikke var en mann som skulle oppfylle en vanskelig plikt, men en impulsiv person, ivrig etter å tilfredsstille sin lidenskap. Den onde kjeltringen hevet kniven, stakk og stakk, og kunne ikke få nok av blodsutgytelsen. Hvis han ikke hadde blitt stoppet av en kule avfyrt fra soldat A, ville vi stått overfor 10 graver i dag."

Ønsket dødsstraff på grunn av de forferdelige omstendighetene

På grunn av det grufulle angrepet, ønsket en av dommerne i rettssaken at den tiltalte skulle få dødsstraff.

Dov Gilboa
Ynetnews, Dommer Dov Gilboa

«Den tiltalte har helt fra planleggingen og til den kriminelle massakren, handlet som en som ønsket å utføre en slakting. Hans forbrytelser er blant de alvorligste i Israels historie. Den tiltalte må derfor gis den maksimal straff. Og spørsmålet er om det er nok å gi ham en straff som vil føre til at han aldri igjen ser dagens lys, eller om den tiltalte må returnere sin sjel til sin Skaper.", sa Dov Gilboa, en av dommerne i rettssaken.

Terrorist Omar al-Abed
Ohad Zwigenberg, Bilde av Omar al-Abed

Han var tydelig berørt av den tiltaltes kyniske oppførsel under rettssaken og fortsatte:

"Gjennom rettssaken så jeg at han likte seg og smilte. Også foran familien til de drepte…..Jeg ber om at straffen til den tiltalte blir dødsdom.", sa dommer Gilboa.

I går ble den tiltalte, Omar al-Abed, dømt til fire livstiddommer. I dommen ble det også lagt til at han ikke skulle være en del av noen fremtidig fangeutveksling.

Norske medier betegnet ikke angrepet som terror

Det grufulle angrepet skjedde en uke etter starten på tempelhøydeopprøret sist sommer. Terrororganisasjonen Hamas hadde utropt akkurat denne dagen til en «raseriets dag».

Ingen av våre norske nyhetsmedier brukte ordet terror om angrepet og drapet på Salomon-familien.

Dette kan du lese mer om her.

Kilde: Ynetnews og ICEJ

Bilde øverst i artikkelen: Ynetnews

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Sommerstevnet 2018

Program

Opprop om NRKs dekning av Israel

Les om oppropet, gi din tilslutning