Palestina-araberne nekter å ta imot medisinsk hjelpesending fra Emiratene

Av ICEJ Press, 05.21.2020

Emiratene sendte tidligere i uken 14 tonn med medisinsk utstyr som en gave til palestina-araberne, som nekter å ta imot gaven fordi den kan bidra til å normalisere forholdet mellom de arabiske nasjonene og Israel.

AV: Martin Gellein

Problemet er at flyet fra De forente arabiske emirater landet i Israel. Dette er første gang i Israels historie at et fly fra Emiratene har landet i Israel. Iran var tidlig ute og fordømte nødhjelpssendingen fordi den kommuniserer en ny åpenhet ovenfor Israel.

De palestinske myndighetene (PA) vil derfor ikke ta imot gaven med den medisinske hjelpen knyttet til koronavirusutbruddet, melder det palestinske nyhetsbyrået Maan torsdag.

«Palestinere nekter å være en bro [for arabiske land] som søker å normalisere forholdet til Israel," uttaler en palestina-arabisk kilde til Maan.

En israelsk tjenestemann uttaler at flyet fra Emiratenes flaggskip Etihad Airways tirsdag leverte humanitær hjelp gitt til palestina-araberne gjennom World Food Program. Dette markerte den første kjente direkte kommersielle flyvningen mellom Emiratene og Israel, som ikke har noen offisielle diplomatiske forbindelser.

Ifølge en uttalelse fra FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, koordinerte FN forsendelsen på 14-tonns med medisinsk utstyr fra Emiratene for å bidra til å dempe spredningen av COVID-19 i de palestinske områdene.

«Hjelpen inkluderer personlig verneutstyr, medisinsk utstyr og 10 ventilatorer som er akutt nødvendige,» heter det i uttalelsen fra FN.

 

Kilde: Ynetnews.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding