PA-statsminister rammet av veibombe i Gaza

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 03.13.2018

En veibombe gikk av i det bilfølget til PA-statsministeren passerte. Ingen er meldt døde, men flere skal være lettere skadet i angrepet.

Konvoien til PA-statsminister, Rami Hamdallah, ble for kort tid siden rammet av en bilbombe. Angrepet skjedde nord i Gaza. Det er ikke meldt om døde, men flere skal være lettere skadet.

Også PAs etterretningssjefen, Majed Faraj, var med i følge. Han skal være uskadet.

Ifølge Al-Jazeera, skal Fatah ha kalt angrepet et terrorangrep og beskyldt Hamas for å stå bak.

I oktober 2017 skrev Hamas og Fatah under på en forsoningsavtale. 

Leder for Fatahs informasjonsdepartementet, mener angrepet er et forsøk på å ødelegge forsøk på forsoning:

- Dette angrepet er et forsøk på å ødelegge forsoningsarbeidet. Det er et farlig steg med mål om å skape uorden og fiendskap blant vårt folk, sa Munir al-Jaghoub.

- Vi forlanger at Hamas setter i gang etterforskning. Utviklingen har vist at Hamas fullstendig har feilet i å gi Gaza trygghet, på samme måte som de har feilet i å gi et tilfredsstillende liv for vårt folk på stripen, fortsatte han.

Innenriksministeren i Gaza, Iyad al-Buzom, sier til Al-Jazeera at «flere mistenkte er arrestert» og at etterforskning «for å finne ut hvem som står bak eksplosjonen» er i gang.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Sommerstevnet 2018

Program

Opprop om NRKs dekning av Israel

Les om oppropet, gi din tilslutning