PA oppkaller barneskoler etter terrorister. Krf: - Hedrer mennesker som har utført grufulle handlinger

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 03.14.2017

I går skrev vi om hvordan palestinske myndigheter (PA) oppkaller barneskoler etter terrorister.

-        Jeg oppfatter det som en måte å hedre mennesker som har gjennomført grufulle handlinger mot uskyldige sivile israelere, skriver Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for Krf, i en e-post.

I går skrev vi om hvordan PA oppkaller barneskoler etter terrorister som Dalal Mughrabi. Vi ba Hans Fredrik Grøvan om en kommentar til artikkelen. Han mener

-        Dette oppfatter jeg som en måte å hedre mennesker som har gjennomført grufulle handlinger mot uskyldige sivile israelere. Skoler skal være et sted hvor man legger til rette for formidling av sentrale verdier og holdninger man ønsker skal prege den oppvoksende generasjon, sier Grøvan, som også er nestleder for Israels venner på stortinget.

Han mener det er trist å se hvordan man på den måten velger å bygge opp under hat og fordommer mot Israel og jøder.

-        Ved å bruke navn på terrorister som navn på skoler bidrar man til å løfte disse menneskers terrorhandlinger til å bli ideal og mønster for de unge. Det er trist å se hvordan man på den måten velger å bygge opp under hat og fordommer mot Israel og jøder.

-        I stedet for å legge til rette for forsoning og fredelig sameksistens, velger man å nøre opp under det som bidrar til å forsterke hatet og forherliger vold og terrorisme, avslutter Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for Krf.

Les også:

PA oppkaller barneskoler etter terrorister: http://icej.no/content/pa-oppkaller-barneskoler-etter-terrorister

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer