Ortodoks jødisk mann knivstukket gjentatte ganger utenfor New York synagoge

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.21.2019

Tirsdag ble en amerikansk jødisk mann brutalt overfalt og knivstukket en rekke ganger utenfor en synagoge i New York. Tilstanden er kritisk.

Tidlig tirsdag morgen, New York tid, var den 29 år gamle jødiske mannen på vei til synagogen for å be. En bil kommer kjørende, og minst to personer hopper ut og angriper ham bakfra. Han blir stukket flere ganger med kniv og banket.

Gjerningsmennene hopper deretter inn i bilen igjen, og kjører fra åstedet. Tilbake ligger den 29 år gamle firebarnspappaen hardt såret.

- Det var et overfall, et veldig voldelig og ondskapsfullt et, sa politiets talsmann, Brad Weidel, på en presse onsdag.

Mannen opereres og tilstanden er nå kritisk men stabil.

Politiet vet ennå ikke hva som var motivet for volden, men utelukker ikke hatkriminalitet.

- Selv om vi har bevis for en persons religiøse ståsted og tilhørighet, betyr det ikke nødvendigvis at vi har å gjøre med hatkriminalitet. Vi må først ta rede på motivet og hensikten – og vi er ikke helt der ennå, sa Wiedel viderere.

New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, er svært berørt av det voldelige angrepet.

Anderew Cuomo, hentet fra New York guvernørens hjemmeside
Guvernørens hjemmeside, Anderew Cuomo

- Jeg er dypt berørt av det voldelige angrepet på en ortodoks jødisk mann som ble slått og gjentatte ganger stukket med kniv da han var på vei til synagogen i Monsey, Rockland County, tidligere i dag, uttalte guvernøren ikke lenge etter angrepet.

- Dette er ikke en isolert hendelse. Over hele staten har vi sett en alarmerende økning i antisemittisk vandalisme og hatefulle angrep. Vi kan ikke la denne kreftsvulsten av hat spre seg, sa Andrew Cuomo videre.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding