Optimale skiforhold i Israel

Av ICEJ Press, 01.14.2020

Det populære alpinanlegget på Hermon-fjellet er åpnet og med optimale skiforhold etter at det ble stengt av Israel Defence Forces (IDF) tidligere i januar.

AV: Martin Gellein

På sine hjemmesider melder skianlegget i Nord-Israel om gunstige forhold i løypene etter flere dager med mye nedbør og høye temperaturer.

Det populære turiststedet har tidligere vært mål for syriske rakettangrep. I kjølvannet av konflikten mellom USA og Iran har trusselnivået vært høyt i januar. IDF stengte derfor bakkene tidligere i måneden. IDF beordret anlegget stengt «i lys av trusselvurderingen», meldte The Times of Israel.

Hermon skisenter
Mt.Hermons facebookside, Hermon skisenter

Skianlegget er det eneste i Israel og var mål for to separate missilangrep i 2019. Også den gang ble bakkene stengt av det israelske forsvaret. Rakettene den gang, ble ifølge IDF, sendt av iranske styrker i Syria. Den eliminerte iranske generalen Soleimani var da øverstkommanderende for disse styrkene. Missilene ble fanget opp av rakettskjoldet Iron Dome, mens vettskremte skiløpere observerte det fra alpinbakkene.

Ifølge det israelske TV-selskapet, Hadashot, hadde en av rakettene et stridshode på 200 kilo og en rekkevidde på 250 kilometer. Om denne raketten hadde nådd målet den var siktet inn mot, hadde det forårsaket en katastrofe. IDF svarte det kraftige angrepet med massive gjengjeldelser mot iranske mål i Syria.

Hermonfjellet, hvor skianlegget ligger, stiger opp i grenseområdene mellom Syria, Libanon og Israel. Sørsiden av fjellet strekker seg nedover mot Golanhøydene. Den høyeste toppen på den israelske siden måles til over 2200 meter over havet, noe som gjør den til det høyeste punktet i landet. Nå strømmer israelerne til anlegget for å benytte seg av de gode forholdene.


 [mg1]

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding