Oppdatert: Over 150 raketter skutt mot Israel frem til klokken tolv

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.12.2019

Ifølge det israelske forsvaret er det skutt over 150 raketter fra Gaza mot Israel frem til klokken 1200 i dag. Det meldes om minst 40 skadede israelere. En palestinaaraber skal være drept.

Bilde: Illustrasjonsbilde

Flere israelere er skadet i det voldsomme rakettangrepet mot Israel fra terrorister på Gaza. Blant annet er situasjonen alvorlig for ei 8 år gammel jente. Hun er nå innlagt på sykehuset. Det er det israelske nyhetsmediet, Jerusalem Post, som melder dette.

Til sammen skal over 40 israelere være skadet i angrepene fra Gaza. Det er det israelske utenriksdepartementet som uttaler dette.

Over 150 raketter var skutt fra Gaza og inn i Israel frem til klokken 1200 norsk tid. Av disse skal om lag 50 være stoppet av det israelske rakettforsvaret, Iron Dome.

Ifølge palestinaarabiske medier skal til sammen tre personer på Gaza være drept i Israelske luftangrep. Blant disse er en av lederne av Islamsk Jihad på Gaza, og hans kone. Syv andre skal være skadet.

Fra tidligere konflikter er erfaringen at disse tallene må tas med en klype salt.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding