Nye rakett-angrep ved omstridt grenseovergang: – Hizbollah anklager Israel

Av ICEJ Press, 01.10.2020

Fredag morgen rapporterte Jerusalem Post om rakettangrep ved en omstridt grenseovergang mellom Irak og Syria. Målet for angrepet skal ha vært en våpenforsendelse fra Iran til terrororganisasjonen Hizbollah i Libanon.

AV: Martin Gellein

8 personer ble drept i et målrettet luftangrep torsdag kveld, ifølge den libanesiske TV-stasjonen Al Mayadeen, som er tilknyttet Hizbollah. Voldsomme eksplosjoner ble hørt i området og «fiendens fly» ble sett over området like før, ifølge rapporten. TV-stasjonen og flere andre arabiske medier gir Israel skylden for angrepene. Israel har ikke uttalt seg om saken. Det har heller ikke kommet noen offisiell kommentar til hendelsen fra Iran, Irak eller Syria.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights, en organisasjon som ikke støtter Hizbollah, angrep «ikke-identifiserte jagerfly lager og utstyr som tilhører pro-iranske militser.»

Iran er angivelig i ferd med å klargjøre en rute for smugling av våpen fra Teheran til Beirut, via Irak og Syria. Det er denne ruten, knyttet til grenseovergangen Al-Bukamal, som ble angrepet. Saken får derfor stor oppmerksomhet.

I november gjenåpnet grenseovergangen etter å ha blitt kontrollert av IS i 5 år. Mange tror nå at USA ønsker å stenge overgangen, og at Russland skal ha en annen mening om saken.

Spenningen knyttet til grenseovergangen har økt siden den amerikanske operasjonen som drepte den iranske generalen Qasem Soleimani. Det er rapportert om flere angrep i området de siste dagene og flere personer er drept. De fleste av angrepene er tilskrevet Israel, som ikke kommenterer rapportene.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding