Norsk kommune ønsker ikke at Julestjerne ser ut som Davidsstjerne

Av ICEJ Press, 11.28.2019

Strand kommune har anmodet menighet på Jørpeland om å forandre utseende på julestjernen de bruker på sitt julearrangement. – Det er sjokkerende at kommunen anmoder menigheten om dette, sier IKAJs forkynner, Eva Olsvold Sundar.

Av: IKAJ press, Foto: Klippen Jørpelands facebookside

Ifølge lokalavisa Strandbuen, har Strand kommune anmodet pinsemenigheten Klippen Jørpeland om å endre formen på julestjerna de bruker på sitt familiearrangement på Jørpelandsholmen. De siste årene har de brukt en stjerne som er lik Davidstjernen. Men kommunen sier de har fått flere reaksjoner på det.

«Flere har reagert på at den er utformet som ei davidsstjerne, og ikke ei vanlig julestjerne. Davidsstjernen er regnet som et nasjonalt symbol, både for jødene og for staten Israel. De som har reagert mener at stjerna derfor ikke passer på Jørpelandsholmen.», skriver Strandbuen.

Reagerer sterkt

IKAJs forkynner, Eva Olsvold Sundar, reagerer sterkt på kommunens innblanding.

- Først og fremst vil jeg si at det er sjokkerende at en kommune anmoder en menighet om å endre julestjernens utseende slik at den ikke lenger ligner den jødiske Davidsstjernen, sier Olsvold Sundar.

Hun sier også at det burde være helt naturlig for kristne og bruke en stjerne med seks tagger, slik Davidstjernen er, fremfor fem tagger.

- Det er også mest naturlig; det er jo Davids sønn fra Betlehem vi feirer. For kristne burde Davidsstjernen og julestjernen være samme sak. Privat har jeg alltid brukt sekstagget julestjerne. Jeg vil oppfordre kristne til å ta i bruk den riktige julestjernen – som er sekstagget, sier IKAJs forkynner.

Endrer stjernen ette kommunens anmodning

Til Strandbuen sier Tom Øystein Angelsen fra menigheten at de nå endrer formen på stjernen.

– Vi endrer for å ta hensyn til reaksjonene som har kommet. Samtidig er det viktig for oss å få fram at det aldri har vært en baktanke med den stjerna som har blitt brukt før. Vi ønsker på ingen måte å provosere. Det er tilfeldig at den ble seende ut som ei davidsstjerne, forteller Angelsen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding