Netanyahu vil ha israelsk suverenitet over deler av Hebron

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.16.2019

I et intervju på israelsk radio i dag morges, uttalte Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, at han vil hevde israelske suverenitet over deler av Hebron og over Kiryat Arba.

På israelsk radio i dag morges uttalte statsminister Benjamin Netanyahu at han vil hevde suverenitet over alle israelske bosetninger i Judea og Samaria (vestbredden).

Da intervjuer spurte om dette også innbefattet bosettere i Hebron og Kiryat Arba, uttalte Netanyahu at «Selvfølgelig. De vil bli en del av Israel.»

Benjamin sier også at han har snakket med USAs president, Donald Trump, om israelsk suverenitet over Judea og Samaria (vestbredden).

«Jeg sa til Trump at jeg vil hevde suverenitet over alle bosetningene, inkludert blokkene, territoriet, og alle bosetningene og stedene som er viktige for israelsk sikkerhet og arv.»

«Jeg sa at ingen vil bli fjernet, jeg vil ikke anerkjenne retten til å returnere (red: Palestinske flyktninger), og jeg sa at Jerusalem må være forent.»

Uttalelsene kommer i siste innspurt av den israelske valgkampen. I morgen går israelerne til valgurnene.

Kilde: Jpost og Ynetnews

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

Markering mot boikott og antisemittisme

Viktig at flest mulig stiller opp