Netanyahu: Vi ønsker å gjenoppta flygninger og turisme med Hellas

Av ICEJ Press, 05.21.2020

Israelske turister ønsket velkommen til Seychellene.

AV: Martin Gellein

Israel arbeider med å åpne for turisme med Hellas, uttalte statsminister Benjamin Netanyahu i en samtale med den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis torsdag. Samtalen markerte 30 år med diplomatiske forbindelser mellom Israel og Hellas

«Vi ønsker å gjenopprette flyreiser og turisme med land i en lignende situasjon som oss, og den mest aktuelle er nå Hellas. Jeg håper vi kan få det til raskt» (Benjamin Netanyahu).

Netanyahus uttalelser kommer to uker etter at turistdepartementet hadde samtaler med Hellas og Kypros for å skape en trygg sone for turisme mellom landene.

Hellas vurderer å tillate turister fra land som anses som trygge.

Netanyahu og Mitsotakis diskuterte også gassrørledningsprosjektet mellom Israel og Europa, som ville innebære bygging av en 1.900 km. rørledning fra Israel til det greske fastlandet via Kypros og Kreta.

Tidligere denne uken meldte Channel 12 at Seychellene, en øygruppe i Det indiske hav, kunngjorde at de fra juli vil tar imot turister fra Israel.

Landet stengte grensene 20. mars, og har kun dokumentert 11 personer som er smittet med koronavirus – alle smittet i utlandet. Det har ikke vært noen nye infeksjoner på Seychellene de siste fem ukene.

Når Seychellene åpner for israelske turister, vil de kunne reise til feriesteder på utvalgte øyer, og ikke til hovedøya Mahé.

 

Kilde: Jerusalem Post.                          

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding