Netanyahu om USAs ambassadeflytting: - En stor dag for det israelske folk

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 02.24.2018

USA vil flytte sin ambassade til Jerusalem på selveste 70 årsjubileet for Israels uavhengighet. Israels president takket president Trump og sa flyttingen vil gjøre det til en enda større feiring. Israels ambassadør i Norge håper flere land nå kommer etter.

"Denne beslutningen vil gjøre Israels 70 uavhengighetsdag til en enda større feiring. Takk president Trump for ditt lederskap og vennskap. ", uttalte Benjamin Netanyahu etter at beslutningen ble offisielt kjent.

Israels ambassadør i FN, Danny Danon, kaller avgjørelsen modig.

"President Trumps modige beslutning om å flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem i mai, til ære for vår syttiende uavhengighetsdag, er et testament om den ubrytelige alliansen og det ekte vennskapet mellom USA og Israel.", sa Israels ambassadør til FN, Dany Danon.

Andre dro linjer tilbake til den tidligere amerikanske presidenten, Harry S. Truman.

«Den 14. mai 1948 anerkjente President Truman Israel. 14.mai 2018 vil president Trump flytte ambassaden til Jerusalem.», skrev Israels ambassadør i USA, Ron Dermer.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, uttalte at han håpet flere land nå vil komme etter.

«Dette er en positiv utvikling. Vi håper flere land nå vil komme etter», sa Schutz til ICEJ.

Ambassaden vil flyttes til en lokasjon i Jerusalem hvor USA i dag har sitt generalkonsulat.

USAs konsulat
USAs generalkonsulat i Jerusalem.

En av de største bidragsyterne til republikanernes valgkamp i USA, Sheldon Adelson, har sagt at han vil bidra med om lag fire milliarder kroner til ambassadeflyttingen. Trumps administrasjon vurderer dette.

Sommerstevnet 2018

Program

Opprop om NRKs dekning av Israel

Les om oppropet, gi din tilslutning