Netanyahu møtte Egypts president i New York

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.19.2017

Det hørere til sjeldenheten at arabiske ledere møter en israelsk statsminister offentlig. Møtet mellom Egypts president, Abdel Fattah al-Sisi og Benjamin Netanyahu i New York i går hører derfor til sjeldenheten.

De siste årene har israelske ledere med jevne mellomrom uttrykt at Israel har et godt forhold til mange arabiske land, og at det stadig er kontakt med flere av dem.

Imidlertid er det sjeldent disse møtene er offisielle. Derfor var møtet mellom Egypts president og Israels statsminister i New York i går kveld spesielt.

Håndhilste
Israels tidligere forsvarsminister og Saudi arabisk prins håndhilser offentlig

Møtet varte i en og en halv time. I følge president al-Sisis kontor skal samtalene ha handlet om mulighetene for å fortsette forhandlingene mellom israelerne og palestinerne.

Selv om dette er det første offisielle møtet mellom de to nasjonale lederne, er det ikke første gang de har møtt hverandre. I 2016 møttes Netanyahu, al-Sisi og jordans kong Abdullah i den jordanske byen Akaba. Informasjon om at et slikt møte var avholdt, ble først innrømmet av Netanyahu ett år senere. Egypts myndigheter har verken avkreftet eller bekreftet at møtet fant sted.

I februar 2016 håndhilste den daværende israelsk forsvarsministeren, Moshe Ya`alon, og den Saudi arabiske prinsen, Turki bin Faisal Al Saud, offentlig.

Den gang sa Moshe Ya`alon følgende:

- Vi har kanaler for samtaler med våre sunniarabiske naboer. Ikke bare Jordan og Egypt, men gulfstater og stater i Nord-Afrika. For disse statene er Iran fienden, sa Ya`alon, ifølge Times of Israel.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!