Netanyahu lover jødisk suverenitet over Abrahams grav i Hebron

Av ICEJ Press, 02.24.2020

Israels statsminister lover israelsk suverenitet over det jødiske samfunnet i Hebron og patriarkenes gravsted. 

AV: Martin Gellein

Netanyahu og forsvarsminister Naftali Bennett var til stede under en markering av en utbyggelse av den jødiske bosetningen Kiryat Arba. 


«En jødisk stat uten patriarkenes grav, er som Washington uten Lincoln-minnesmerket,» uttalte Israels forsvarsminister Naftali Bennett.

I Første Mosebok står det skrevet at Abraham kjøpte en hule og markene rundt den for å gravlegge sin kone Sara. Senere ble også Abraham, Isak, Rebekka, Jakob og Lea også gravlagt i hulen. Av denne grunnen er Hebron ansett som den ene av De fire hellige byene i jødedommen. Over og rundt hulen er det det gjennom århundrene bygget synagoger, kirker og moskeer. Abraham er ifølge Første Mosebok også stamfar for araberne. 


Det jødiske samfunnet i Hebron lever under særlig streng bevoktning. Samfunnet teller 5000 innbyggere, og er et av de mest konfliktfylte områdene i Israel i dag. Israelske medier har, etter at «Deal of the Century» ble offentliggjort i slutten av januar, meldt om flere terrorangrep i området. 


Ifølge Donald Trumps plan for fred skal alle jødiske bosettinger i Judea og Samaria annekteres av Israel. Men i kartet som er utarbeidet til planen er Hebrons status uavklart.


Naftali Bennett, leder for regjeringspartiet Yamina, er mer kritisk til «Deal of the Cerntury» enn statsminister Benjamin Netanyahu. "Jeg er sterkt imot å gi palestina-araberne en tomme mer land," uttalte Bennett. Bennett har tidligere advart sterkt mot de medfølgende sikkerhetsmessige utfordringene opprettelsen av en palestinsk stat vil innebære.


Netanyahu informerte tilhørerne om at en kartleggingsprosess knyttet til de jødiske bosetningene på «Vestbredden» skal påbegynnes denne uken. Statsministeren oppfordret alle som ønsket Trumps fredsplan velkommen, om å stemme på sitt parti, Likud, for å gi flertall for en ny periode med høyre-partier i regjering. 


Tredje valgrunde i det israelske valget starter 3. mars. Det er knyttet særlig spenning til valget, fordi partiene har en ulik tilnærming til den amerikanske presidentens freds-initiativ. 

Kilde: Jerusalem Post
 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding