Netanyahu erklærer Al-Aqsa TV som terrororganisasjon

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 03.07.2019

Onsdag erklærte Netanyahu Al-Aqsa tv som en terrororganisasjon. Ifølge Israels hjemlige etterretning brukes kanalen til å rekruttere folk til å utføre terror i Israel.

«Erklæringen kommer etter en anbefaling fra ISA (red: Israelsk innenriksetterreting) og Forsvarsdepartementets anti-økonomiske terror avdeling, som kom i kjølevannet av ISAs avdekking av at terroristorganisasjonen Hamas bruker satellittkanalen, «AlAqsa», til å rekruttere til sine militære rekker.», uttaler statsminister Benjamin Netanyahus kontor i sosiale medier.

Direktøren for Palestinian Media Watch (PMW), Itamar Marcus, mener avgjørelsen er helt rett.

«Å erklære Al-Aqsa TV som en terrororganisasjon er helt presist.», sier han, ifølge det israelske nyhetsmediet Jerusalem Post

«Al-Aqsa TV promoterer alle komponentene av palestinsk terror, inkludert mord på jøder, selvmordsbomber, kidnapping av soldater, bombing av våre byer og ødeleggelse av Israel.», sier Marcus ifølge Jerusalem Post.

PMW viser til flere eksempler på hvordan kanalen oppfordrer til vold, selvmordsbomber og drap.

Følgende tekster er hentet fra musikkvideoer på Al-Aqsa TV:

«Ta på eksplosivbeltet…du som søker å bli martyr, responder på ropet fra Al-Aqsa….send dem til helvete…la ild brenne dem, la kroppene deres bli til kroppsdeler, stek dem.»

«Skriv død, død, død til Israel med elver av flytende blod. Og med blødende kropper kommer død, død, død til Israel.»

TV kanalen er eid av den tidligere Hamas-ministeren, Fathi Hamad.

Hamas mener dette er et angrep på pressefriheten.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer