Netanyahu: Arabiske israelerne skal få slippe å bli del av en palestinsk stat

Av ICEJ Press, 02.19.2020

På arabisk-israelsk TV uttrykte Benjamin Netanyahu tirsdag kveld sin motstand mot å flytte på befolkningen ved en eventuell palestinsk statsdannelse. Uttalelsen demper frykten hos arabiske israelere, etter at «Deal Of The Century» åpnet opp for å gjøre dem til palestinere. 

AV: Martin Gellein

Donald Trumps plan for fred mellom Israel og palestinere innebærer muligheten for at arabiske byer nord i Israel kan bli del av en fremtidig palestinsk stat. Etter at planen ble offentliggjort har araberne i disse områdene demonstrert og protestert mot ideen om å gjøre dem til palestinere. 
Arabere i disse områdene har begynt å kjøpe boliger i jødiske områder for å forsikre seg om å forbli israelere ved en eventuell palestinsk statsdannelse.
Områdene «vil ikke bli en del av en palestinsk stat,» uttalte statsminister Benjamin Netanyahu i et intervju med den israelske arabisk-språklige kanalen Hala TV tirsdag kveld. Statsministeren omtalte denne delen av fredsforslaget som «vage uttalelser, som ikke gir mening.»

 «Det vil ikke være noen befolkningsoverføring under noen omstendigheter; jeg er i prinsippet imot det» (Benjamin Netanyahu). 

Netanyahu sa også til Hala TV at han ikke utelukker opprettelsen av en palestinsk stat. «Jeg er for forhandlinger innenfor rammen av planen, så lenge det ikke skader Israels sikkerhet,» uttalte han.

Umm el-Fahm. Den største arabiske byen i Israel. Innbyggerne ønsker å forbli israelere
Umm el-Fahm. Den største arabiske byen i Israel. Innbyggerne ønsker å forbli israelere


Netanyahu fortalte også om sin politikk for å bedre forholdene til israelske arabere. Blant annet en omfattende femårs utviklingsplan for den arabiske sektoren som regjeringen vedtok i 2016. «Hvis jeg er statsminister, er himmelen grensen for hva vi kan få til sammen», sa statsministeren.
Netanyahu beskrev også et møte med en jente på en arabisk skole som fortalte ham at hun ønsker å bli lege. «Du er talentfull, og dette er ditt land. Følg drømmene dine, så lykkes du,» hadde Netanyahu fortalt henne. 

Kilde: Jerusalem Post. 
 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding