Nasjonal ledersamling om Israel

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 01.30.2018

En bred samling av kristne ledere står som innbydere til nasjonal Israelsamling torsdag 22.mars. - Vi ønsker at denne dagen skal bli en dag med både undervisning, samt også en møteplass for en trygg dialog med ledere, sier initiativtaker til arrangementet, ICEJs norske direktør, Dag Øyvind Juliusseen.

Sammen med initiativtaker, står Andreas Nordli, leder for Ungdom i oppdrag, Elin Fagerbakke, leder for kvinner i nettverk, Terje Aadne, generalsekretær i Baptistsamfunnet, Asbjørn Simonnes, daglig leder for Oase, Anne Christiansen, initiativtaker til JesusKvinner, Sten Sørensen, styreleder i Troens Bevis Verdens Evangelisering og Sigmund Kristoffersen, leder i Pinsebevegelsen.

Mona Levin, som er forfatter, journalist, foredragsholder og norsk jøde, vil holde foredrag for forsamlingen.

- Jeg synes det er gledelig at vi har fått til en slik fin bredde i innbydergruppen, sier Dag Øyvind Juliussen.

Og det reflekterer mye av grasrot-engasjementet i Norge.

- I fjor ble det samlet inn over 80 millioner kr i regi av de ulike organisasjonene, noe som illustrerer formatet på dette engasjementet, fortsetter Juliussen.

Samtidig forteller også Dag Øyvind Juliussen om en annen side av saken også.

- Imidlertid blir Israel ofte et tema for «spesielt interesserte», eller et «ikketema» i mange menigheter. Utfordringen er at mange ikke har noen teologi eller lære-forståelse knyttet til dette området. Dette til tross for at Bibelen sier overveldende mye, sier Juliussen.

Han ønsker nå å skape en trygg møteplass for dialog mellom ledere.

Vi ønsker at denne dagen skal bli en dag med både undervisning, samt også en møteplass for en trygg dialog med ledere. Personlig tenker jeg at man kan oppsummere de tre store områdene i Guds rike med Menighet, Misjon og Israel og vi behøver en forståelse for alle tre, avslutter initiativtaker Dag Øyvind Juliussen

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding