Nå kan du være med å hjelpe traumerammede i Israel

Av ICEJ Press, 10.19.2015

ICEJs internasjonale direktør, Dr Jürgen Bühler oppfordrer venner av Israel til å være med å be og å støtte med hjelp til traumerammede etter den fryktelige terroren i Israel den siste tiden

Nylig skrev han et brev til alle venner av Israel.

-          Mens jeg skriver dette brevet er Jerusalems gater farget med blod. Ikke en dag går uten et nytt knivangrep. Og hver dag blir mennesker drept eller skadet. Hatet til Oslo-generasjonen ser plutselig ut til å ha brutt løs på det mest grusomme vis. Tenåringer blir stukket ned og foreldre blir skutt foran sine barn, skriver Dr Bühler i brevet.

Og han oppfordrer til å hjelpe de som indirekte blir rammet av terroren. For i tillegg til at mange blir drept og fysisk skadet, blir også mange behandlet for psykiske skader.

-          Siden første oktober har, ifølge en rapport fra Magen David Adom (Israels nasjonale ambulansetjeneste), tjueseks mennesker blitt behandlet for traumer (pr. 15/10-15).

Dr Jürgen Bühler viser til bibelen når han forklarer situasjonen i Israel.

-          Profeten Esekiel kaller det «et eldgammelt hat» som kommer over Israel i de siste dager. Hatet har sin glede i å spille blod, og vil ta Israel land i eie (Esekiel 35.10 og 36.2). Dette hatet er drevet av demoniske krefter og står direkte opp mot Gud.

Og det er ikke bare et sivilt opprør.

-          Målet er å forvirre Guds planer og hensikt for Israel og hele menneskeheten. I sine hjerter har palestinerne å kjempe helt til palestina omfatter hele Israel. Det er en religiøs krig som er i direkte kamp mot Israels Gud og hva han gjør i dette landet.

 Men Bühler sier at disse kreftene ikke, alene, kan overvinnes med fysisk makt.

-          Paulus skrev: «For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. Dette er hovedkampen. Det er våre bønner som vil bringe forandringer. Derfor vil jeg oppmuntre dere til å be for Israel, nå, mer enn noen gang før.

Et nederlandsk terroroffer, en kvinne, har allerede fått erfare kraften i bønn.

-          Hun beskriver at i det hun ble angrepet med kniv, dukket en engel opp og sto foran henne. Engelen avskrekket terroristen, og han forsvant. Kvinnen vet at dette er grunnen til at hun er i live i dag. Bønn hjelper, skriver Jürgen Bühler.

-          I Salomos Ordspråk står det «……en bror fødes til hjelp i nød». Det er i tider som dette at vårt praktiske arbeid virkelig er viktig. Viktigere enn i tider med fred. Når Israel nå går i gjennom disse vanskelighetene, er det vårt ansvar som kristne å ta vare på de som er blitt ofre for denne fryktelige terroren, sier Dr Bühler. 

-         Våre ansatte på ICEJs hovedkontor i Jerusalem strekker seg ut til de som er berørt av denne bølgen av terror, fortsetter han. 

Han ber om at vi står sammen for å nå disse.

-         Bli med oss i vår innsats for å ta vare på det israelske folket!

ICEJ støtter et senter som arbeider for å hjelpe de som er berørt av terroren. Din hjelp vil spesielt være med å behandle de som er rammet av PTS (Post traumatisk stress syndrom).

Vær med å gi i dag

Nasjonal Ledersamling Gardermoen 2019

Påmelding og informasjon

Med eget Israelfokus

For påmelding og program