Muslimer synger om å drepe jøder på tempelplassen

Av ICEJ Press, 01.18.2020

Hundrevis av muslimer ropte om å drepe jøder etter fredagsbønnen i Al-Aqsa-moskeen. Hamas oppfordrer til mobilisering mot okkupasjonsmakten.

AV: Martin Gellein

I opptak fra marsjen kan man høre mennene rope på arabisk: «Jøder, husk Khaybar, Muhammeds hær er på vei tilbake.»

Ropet handler om en massakre i det syvende århundre da muslimer drepte og utviste jøder fra byen Khaybar, i dagens Saudi-Arabia.

Mengden ropte også: «Med ånd og blod vil vi redde Al-Aqsa» og «Jøder, Al-Aqsas hær er tilbake.»

8000 mennesker avsluttet morgenbønnen ved Al-Aqsa-moskeen da sangen med ropene startet. Politiet så seg nødt til å bryte opp den store forsamlingen. Demonstrantene motsatte seg ikke politiets respons denne gangen.

Sangene med de hatefulle ytringene begynte da tilbedere forlot moskeen etter fredagsbønnen. Hamas oppfordret onsdag palestinerne til mobilisering etter fredagsbønnen i Al-Aqsa-moskeen. Gruppen oppfordret til motstand «mot sionistenes forurensing av Tempelplassen».

Det er alminnelig at oppstår sammenstøt mellom muslimer og israelsk politi etter fredagsbønnen i Jerusalem. De muslimske prestenes forkynnelse oppfordrer ofte til å kjempe mot sionismen og Israel. Unge muslimer responderer med hatefulle rop og sanger og stenkasting. Dette fører til sammenstøt der muslimene ofte også motsetter seg politiets inngripen.

Jødiske aktivister har presset på for at Israel skal tillate at også jøder skal få be på Tempelplassen, fordi det er religionsfrihet i landet. Forslagene blir møtt med høylytte protester fra hele den muslimske verden.

Kilde: The Times of Israel.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer