- Min store kjærlighet ble tatt fra meg på sekunder

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 04.23.2017

Det var en ydmyk mann som sto foran den store forsamlingen på ICEJs folkemøte i Stavanger i går formiddag. For om lag et år siden ble Nathans kjære hustru, Dafna Meir, knivdrept i deres eget hjem. Det ble begynnelsen på en smertefull prosess i hans eget liv og i familien.

De møtte hverandre for tjue år siden, mens de tjenestegjorde i det israelske forsvaret. Fem måneder etter giftet de seg. De fikk fire egne barn og to fosterbarn.

Men så skjedde det forferdelige. Hans kjære kone ble drept i deres eget hjem mens tre av barna var hjemme. Han selv var ikke til stede, men ble oppringt om det forferdelige terrorangrepet.

Slik beskriver Nathan terrorangrepet foran de mange fremmøtte i Stavanger denne lørdagen i april:

For ett og ett halvt år siden kom en terrorist til vårt hjem. Han så gjennom vinduet, og bestemte seg for å gå inn for å drepe dem. Han klarte å drepe Dafna med kniv. Hun kjempet imot, og hun ga ham (terroristen) ikke lov til å ta kniven ut av kroppen sin, for at han ikke skulle drepe barna. Da eldste datteren kom for å hjelpe, stakk han av. Min store kjærlighet ble tatt fra meg på sekunder, forteller Nathan.

IMI17
Erlend Sundar, Folkemøtet i Stavanger 2017

En smertefull prosess

Det ble begynnelsen på en smertefull prosess, der familien bestemte seg for å oppleve smerten ved savnet, å være redde og å være sinte for å bearbeide det som hadde skjedd. Men de bestemte seg også for å fortsette livet.

Vi lærte den tunge veien hvor viktig det er å ta vare på livet, sa Nathan.

Han forteller at de gjennom smerten forsøkte å bringe inn noe nytt, få nytt håp igjen, slik Gud ønsket at de skulle, og ikke gi opp.

Snakket til Gud

Imidlertid ble det en vanskelig, men også utviklende tid for hans forhold til Gud. Han hadde i mange år sett på Gud som sin beste venn.

Men så skjer dette meg. Jeg opplevde det veldig sårende. Jeg prøvde å si noe, men fant ikke ord. Jeg anklaget Gud og kjeftet på ham.

Likevel fortsatte han å være en troende. Og situasjonen endret hans forhold til Gud.

Han tror Gud trenger folk som snakker til ham, som går til ham i enhver situasjon, og som Gud vil elske.

På tross av alt vet han at han er heldig.

I dag opplever vi det jøder har ventet på i flere tusen år.

Det han sikter til er samlingen av jøder fra alle verdens hjørner og tilbake til Israel.

Jøder må beholde sin identitet

Han tror ikke på to land for to folk, men et land der jøder kan beholde sin identitet, men der det også er plass til andre folk.

Nytt håp

Nathan Meir er i dag forlovet med Soar. Hans eldste datter er også forlovet. I slutten av mai gifter Nathan seg. En knapp måned senere skal datteren gjøre det samme.

Nathan og Dag Øyvind
Erlend Sundar, Nathan Meir sammen med sin forlovede, Dag Øyvind Juliussen og Astrid S.Schwartz

 

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!