Mener Norges ambassade i Tel Aviv bruker Israelfiendtlig organisasjon til omvisning i Jerusalem

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.22.2019

Den israelske professoren, Gerald Steinberg, sier Norge støtter og bruker organisasjon Emek Shaveh, som har til hensikt å arbeide mot israelsk politikk ved hjelp av arkeologi.

Bilde: Norges ambaasade i Jerusalem, Omvisning i Jerusalem med Emek Shaveh

I et innlegg på det sosiale mediet, twitter, skriver Norges ambassade i Israel at «Så måtte vi utforske den arkeologiske historien i Jerusalem. Takk til Yonathan Mizrachi i Emek Shaveh for en grundig og interessant tur.»

Professor Gerald Steinberg, som er president i NGO monitor, en organisasjon som undersøker NGO-er i Israel, reagerer på den norske ambassadens bruk av omviser.

«Emek Shaveh er en radikal politisk organisasjon, opprettet med den politiske hensikt å angripe israelsk politikk. De bruker arkeologi for denne hensikten, og er ikke et arkeologisk forskningsinstitutt.», skriver professor Steinberg til IKAJ i en e-post.

Han mener Norges ambassade er veldig klar over Emek Shaveh sin radikale politiske agenda.

«Tjenestemenn på den norske ambassaden er veldig klar over Emek Shaveh sin radikale politiske agenda. Norge støtter denne NGO-en, som får det meste av sine inntekter, lik andre liknende organisasjoner, fra europeiske regjeringer for å promotere deres politikk.», skriver Steinberg videre.

Som eksempel på denne typen angrep viser professor Steinberg til Emek Shaveh sin egen hjemmeside. Der står det at israelske arkeologiske prosjekter har «til hensikt å bevise og å styrke historiske, religiøse og kulturell tilhørighet for det jødiske folk og den israelske staten til vestbredden i et forsøk på å tilpasse historien og å viske ut arven og historiske narrativ til andre folk og kulturer.»

Vi har kontaktet den norske ambassaden i Israel for tilsvar med frist, men ikke fått svar innen publisering.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding