Mange klager til Dagbladet om karikaturtegning

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 08.20.2018

Som en følge av protestoppfordringen til Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ), har Dagbladet fått mange tilbakemeldinger på karikaturtegning hvor Israels statsminister er tegnet som et hakekors. Det er avisen Dagen som skriver dette.

Da Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, ble tegnet som et hakekors av Dagbladets tegner, Finn Graff, oppfordret ICEJ sine lesere til å sende e-post til avisen.

Ramnfjell
Dagbladet, Geir Ramnfjell, politisk redaktør i Dagbladet.

«- Jeg har fått mellom 20 og 30 e-poster, og så har sikkert sjefredaktøren fått noen andre», sier Dagbladets politiske redaktør, Geir Ramnfjell til avisen Dagen.

«Vi aksjonerer (se kontaktadresser til Dagbladets redaksjon nederst) og oppfordrer alle våre støttespillere og lesere til å reagere ovenfor Dagbladets åpenbare antisemittiske karikatur som ble trykket 7. august d.å.», skrev ICEJs Eva Olsvold Sundar i en kommentarartikkel etter karikaturtegningen.

ICEJs norske direktør, Dag Øyvind

Juliussen

Juliussen, sier det er viktig at vi ikke forholder oss likegyldig i møte med antisemittisme.

«Det er godt og viktig at folk reagerer på Dagbladets antisemittiske satire. Vi bor på et kontinent med voksende antisemittisme til tross for den grufulle historie fra annen verdenskrig. Det er viktig at vi alle reagerer i møte med antisemittismen og at vi ikke forholder oss likegyldige.», sier Dag Øyvind Juliussen.

Eva Olsvold Sundar

«Med disse syke karikaturene stiller Dagbladet seg helt på linje med 1930 årenes antijødiske nazi-kultur, som kom særlig til uttrykk ved hjelp av antijødiske karikaturer i tyske aviser. Det er underlig at Dagbladet kjenner seg vel i et slikt selskap.», skriver Eva Olsvold Sundar avslutningsvis i sin kommentarartikkel.

 

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

Sommerstevnet 2019

Program og informasjon