- LO evner ikke å svare på kjernen i ICEJs anmeldelse

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.03.2018

-             I LOs svar til avisen Dagen evner de ikke å svare på kjernen i vår anmeldelse, nemlig den åpenbare bruken av dobbeltstandard i deres kampanje mot Israel, sier ICEJs norske direktør, Dag Øyvind Juliussen.

-             I LOs svar til avisen Dagen evner de ikke å svare på kjernen i vår anmeldelse, nemlig den åpenbare bruken av dobbeltstandard i deres kampanje mot Israel, sier ICEJs norske direktør, Dag Øyvind Juliussen.

1.mai anmeldte ICEJ LO for antisemittisk rasisme. Bakgrunnen for anmeldelsen var LO (Landsorganisasjonen) sitt vedtak om å arbeide for økonomisk, akademisk og kulturell boikott av Israel. Israel er det eneste landet som boikottes av LO.

Bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater er antisemittisme og derav også rasisme, sa Dag Øyvind Juliussen, direktør for ICEJs norske avdeling.

Atle Sønsteli Johansen, leder for LOs juridiske avdeling
Sissel M. Rasmussen LO, Atle Sønsteli Johansen, leder for LOs juridiske avdeling.

Dagen etter kommenterte LO anmeldelsen i avisen Dagen. Der kommer det frem at de ikke mener deres boikott er diskriminerende, men kritikk av statlige myndigheter.

Kritikk mot statlige myndigheter er noe helt annet enn diskriminering av det jødiske folk eller andre folkegrupper. LO er som kjent sterkt imot enhver diskriminering av folkegrupper, sa Atle Sønsteli Johansen, leder for LOs juridiske avdeling.

Dag Øyvind Juliussen mener LO ikke makter å svare på kjernen i ICEJs anmeldelse.

I LOs svar til avisen Dagen evner de ikke å svare på kjernen i vår anmeldelse, nemlig den åpenbare bruken av dobbeltstandard i deres kampanje mot Israel, sier han.

Dag Øyvind Juliussen

Norge er medlem av organisasjonen IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance). Organisasjon ble opprettet etter et initiativ fra Sveriges tidligere statsminister, Göran Persson, og teller i dag trettien medlemsstater.

I IHRAs definisjon av antisemittisme står det «Bruk av doble standarder ved å kreve en oppførsel (av Israel) som ikke er forventet eller krevd av noen annen demokratisk nasjon.»

Dersom de mener at IHRAs og dermed også Norges definisjon på antisemittisme er gal, så får de sannelig gjøre rede for dette. Dette holder ikke mål, avslutter ICEJs norske direktør.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding