Les hva de skriver: Hamas med forferdelige instruksjoner til demonstrantene

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.15.2018

I en post på facebook, instruerer Hamas demonstrantene til å kidnappe israelere, bringe med seg kniver og pistoler under klærne og å rive ned grensegjerdet til Israel.

Posten på facebook:

«Mandag morgen vil starte med en samling klokken 1000am ved Jacher ruten, fra Beit Hanoun til Rafah. Tiden for når det begynner vil annonseres, og etter det tidspunktet vil alle demonstrantene begynne å gå i en samlet flokk, med sterkt hjerte, mot gjerdet helt til det er brutt ned. Marsjen vil bli ledsaget av høyttaler-lyd som vil sette mengden i «brann» og motvirke at gruppen deles. Fremrykkingen vil gjøres bak bulldosere som vil rive ned gjerdet, og klarere en vei gjennom for demonstrantene.

Demonstrantene oppfordres til å handle i samsvar med kravet om å bringe med seg en kniv eller en pistol, og å gjemme disse under klærne og ikke å bruke dem annet enn når det er nødvendig å fange soldater eller israelske innbyggere. Det oppfordres om ikke å drepe dem, men å overlevere dem til motstandsbevegelsen, fordi dette er et viktig forhandlingskort som Israel er redd for.

Det er nødvendig å drive snikskytterne vekk fra deres posisjoner. Det er nødvendig å eksponere deres posisjoner og å planlegge aksjonene mot dem nøye. Ikke bry dere med de skadde eller døde – det vil bli tatt hånd om av medisinske team. Deres (demonstrantene) jobb er å handle vist og å følge instruksjonene.»

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Med eget Israelfokus

For påmelding og program