KrF: På sin plass å motvirker Israel-boikott

Av ICEJ Press, 03.03.2016

Flere land har nå resolusjoner og vedtak mot BDS-bevegelsen. KRF sier det ikke er tradisjon for slikt i Norge, men mener det er på sin plass å motvirke boikott-truslene.

  • Jeg er helt enig i at det er på sin plass å motvirke boikott-truslene som med jevne mellomrom fremsettes mot Israel, sier Hans Olav parlamentarisk nestleder i KrF.

Flere land har gjort vedtak og resolusjoner mot BDS-bevegelsen (boycot, divestment and sactions). Det siste landet som gjorde dette, var Kanada. Med et stort flertall har det Kanadiske parlamentet gjort et vedtak hvor politikere og regjeringen skal arbeide mot bevegelsen.

«Fordi Kanada og Israel har en lang historie med vennskap, samt økonomiske og diplomatiske forbindelser, avviser The House(parlamentet) boikott-, salg- og sanksjoner-bevegelsen (BDS), som fremmer demoniseringen  og delegitimering av staten Israel, å påkalle regjeringen til å fordømme ethvert forsøk fra kanadiske organisasjoner, grupper eller enkeltpersoner for å fremme BDS bevegelse, både her hjemme og i utlandet.», lyder vedtaket.

Hans Olav Syversen mener at BDS-bevegelsen søker å ramme Israel med tvilsomme virkemidler. Senest da de forsøkte å inkriminere Israels tidligere president, Shimon Peres, da han besøkte Sør-Afrika.

Han mener også at BDS-bevegelsen forverrer palestinernes levekår, og viser til den seneste oppsigelsen av mange palestinske ansatte ved den israelske bedriften, Sodastream.

Likevel sier han at det norske Stortinget ikke har en praksis for resolusjoner og vedtak, slik som til eksempel i Kanada.

  • Vi har i ulike sammenhenger tatt opp spørsmålet om boikott av Israel med regjeringen.  Svarene er så entydige og klare at vi foreløpig er sikre på at boikott av Israel er uaktuelt.  Men det norske Stortinget har heller ingen praksis for resolusjoner slik andre lands parlament har.

Her kan du se en større reportasje ICEJ har gjort om følgende av BDS-bevegelsen: https://www.youtube.com/watch?v=SxK-62w8n64

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!