KrF: - Åpenbart uhensiktsmessig å gi Syria kontroll over Golan i dagens situasjon

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.19.2018

Fredag stemte Norge for en resolusjon som vil ha Israel vekk Fra Golanhøydene. KrF mener det er åpenbart at Syria og Assad kan overta området slik situasjonen er nå.

«KrF anser at Golanhøydenes status bør fastlegges som ledd i fredsforhandlinger mellom partene. Det åpenbart uhensiktsmessig å gi Syria og Assad kontroll over Golanhøydene i dagens situasjon.». skriver Hans Fredrik Grøvan fra KrF i en epost til ICEJ.

Og han fortsetter:

«I dagens situasjon er det forståelig at Israel opplever at de ikke vil ha «trygge» grenser uten Golanhøydene. Topografien i området gjør at om Syria og Hizbollah får tilgang til Golanhøydene vil Tiberias området ligge uhyre sårbart til. At Iran øker sin innflytelse i Syria, gjør ikke situasjonen bedre.», sier Hans Fredrik Grøvan på vegne av KrF

Norge stemte ja, USA nei

Fredag stemte Norge for en resolusjon som vil gi Golanhøydene tilbake til Syria. Golanhøydene ble tatt av Israel i en forsvarskrig i 1967, og annektert av Israel i 1981.

Bak utkastet til resolusjonen står landene Algeria, Bahrain, Bangladesh, Bolivia (Plurinational State of), Brunei Darussalam, Cuba, Democratic People’s Republic of Korea, Djibouti, Indonesia, Iraq, Jordan, Kuwait, Lebanon, Malaysia, Mali, Mauritania, Nicaragua, Qatar, Saudi Arabia, Senegal, South Africa, Syrian Arab Republic, Tunisia, United Arab Emirates, Venezuela (Bolivarian Republic of), Yemen, Zimbabwe og PA (den palestinske autoriteten).

USA var ett av to land som stemte mot resolusjonen. Fjorten land avsto fra å stemme.

FrP - Krav kan skape storkrig

Fredag gikk FrP svært langt i å si at de ikke støtter den norske regjeringens Golan-ja.

«FrP er enig med USA i at det må tenkes helt nytt med henhold til en mulig fredsavtale. FN spiller en lite konstruktiv rolle i dette spørsmålet. Det er lite hensiktsmessig å fortsette å fordømme Israel og å komme med krav som er helt urealistiske og potensielt skape en storkrig dersom vedtaket skulle bli implementert.», sa Christian Tybring-Gjedde til ICEJ.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!