Koronaviruset rammer terroristene hardest

Av ICEJ Press, 03.19.2020

Det ser ut til at Koronaviruset, mer effektivt enn internasjonale sanksjoner og trusler, nå er faktoren som bremser Irans iherdige innsats for å utvikle atomvåpen. Koronaviruset har i alle fall redusert terrorvirksomheten mot Israel betraktelig.

AV: Martin Gellein

Det er ingen statistikk for hvordan Koronapandemien påvirker ISIS-tilhengere, og det vil ikke komme noen, da gruppen aldri rapporterer negative data og ikke har noen tilknytning til internasjonale grupper som WHO eller den siviliserte verden.

Men ISISs ordre til sine tilhengere om å holde seg borte fra Europa betyr ikke bare at de er redde for smitte dersom agentene drar dit, men også at nettverket av tilhengere der sannsynligvis allerede er rammet.

Dette gir mening fordi ISIS-medlemmer har en tendens til å være koblet fra den vestlige verden og i større grad kan ha ignorert farene ved smitte. Videre vil ISIS-medlemmer være på vakt mot å ta imot medisinsk hjelp fra myndighetene, da mange er ettersøkt.

Iran, og særlig regimets ledere, er kjent for å være rammet hardere enn de fleste.

Den islamske republikken er notorisk uærlig om tall som kan gi dårlig PR. Så når det offisielle antallet døde på tirsdag nådde 1 000 mennesker, vil det reelle antallet antagelig være langt høyere.

Mest oppsiktsvekkende er det at flere av Irans øverste ledere, inkludert ministre og ledere i Revolusjonsgarden, er døde etter smitte av Koronaviruset.

Hatet mot Israel kan nok ikke stoppes av Koranaviruset, men viruset ser ut til å begrense hatets uttrykk – terroren. Det iranske regimet kan også stå foran endringer, dersom flere ledere dør som følge av Korona-smitte.

Kan Iran fortsette å berike uran i samme tempo, når forskere utvilsomt blir smittet og blir satt i karantene? Koronaviruset kan komme til å bremse Irans jakt etter atomvåpen.

Israelske tjenestemenn har uttalt at spredningen av viruset i det minste midlertidig har stoppet den iranske terroren mot Israel fra syrisk territorium.

Koronavirus har foreløpig ikke hatt noen stor innvirkning på Gaza, men Hamas frykt for å komme ut av kontroll ser ut til å ha satt en stopper for angrepene mot Israel.

Flere ledere i Hizbollah har angivelig blitt smittet med koronaviruset under et besøk fra sine iranske sponsorer. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah skal være blant dem.

I likhet med Hamas arbeider Hizbollah med å bekjempe viruset og opprettholde orden i Libanon, og det gir lite tid til å terrorisere Israel.

Terrorgrupper over hele verden uten et statsapparat å falle tilbake på vil trolig bli rammet hardest, og potensielt vil det gi verden en viss periode med langt mindre terror.

 

Kilde: Jerusalem Post

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding