Nyhetsvarsel: Kongressen i USA ser på anerkjennelse av Israelsk suverenitet over Golan

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.17.2018

Den amerikanske kongressen skal overveie et nytt tiltak for å anerkjenne Israels suverenitet over Golanhøydene. Det er det amerikanske nyhetsmediet, Washington free Beacon, som skriver dette torsdag.

Resolusjonen er lagt frem av det republikanske kongress-medlemmet, Ron DeSantis. Washington Free Beacon har fått tak i resolusjonen og snakket med DeSantis.

«Det er kongressens mening at Golanhøydene representerer en integrert del av Israel, og er avgjørende for Israels evne til å beskytte sine grenser og opprettholde sin eksistens», står det i resolusjonen, ifølge Free Beacon.

Ron DeSantis

DeSantis sier Irans innflytelse i regionen illustrerer hvor viktig Golanhøydene er for Israel. 

«Det stadige kaoset i Syria og den stadige ekspansjonen av Iransk innflytelse illustrerer hvorfor Golanhøydene er så viktige for staten Israel og anti-terror alliansen.», sier han.

Han sier at også at hvis Israel blir presset til å gi tilbake territoriet, vil det etterlate dem sårbare for en økning i terrorangrep fra Iran-kontrollerte styrker og andre ondskapsfulle aktører som vil bruke Golanhøydene til å iscenesette angrep.

«Gitt USAs interesse i å presse tilbake iransk innflytelse og bekjempe terrorisme, er det nå tid for at USA anerkjenner Israels suverenitet over Golanhøydene.», sier De Santis, ifølge Washington Free Beacon.

«Det er ingen tenkelige scenarioer hvor det er fornuftig av Israel å avse en såpass strategisk signifikant lokasjon slik at terrorister kan fylle vakuumet.», avslutter DeSantis.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

Sommerstevnet 2019

Program og informasjon