Knesset-representant med spesielt hjerte for kvinner til feiringen av Israels 70 årsjubileum

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 04.24.2018

Hun sitte i Knesset (det israelske stortinget) og har et stort bankende hjerte for kvinner. Søndag 29. april får du gleden av å høre henne på festen for Israel 70 år i Oslo konserthus.

Dr. Aliza Lavie sitter i dag i Knesset for det forholdsvis nye sentrumspartiet Yesh Atid. Hun er også leder av komiteen for å bekjempe «trafficking» av kvinner og prostitusjon, medlem av utenriks og forsvarskomiteen, komiteen for kvinners status og likestilling, komiteen for etikk og spesialkomiteen for offentlige begjæringer. Hun har flere universitetsgrader, blant annet postdoktor i «presse og media».

Hun er svært kjent for boken «Jewish Woman`s prayer Book». En bok som ble en bestselger. 

Da hun ble innsatt som Knesset-representant i 2013, sendte hun en kopi av bønnen sagt av profeten Deborah i Dommernes bok, til alle de 27 kvinnene i Knesset. 

Deborah var den eneste kvinnelige dommeren i det gamle testamentet.

«For over 3000 år siden, i profeten Deborahs dager, var det et uvanlig fenomen å se en offentlig kvinnelig leder, og i jødisk historie er det få kvinner som har holdt en slik posisjon over tid», sa Lavie til det israelske nyhetsmediet Jerusalem Post den gang.

Hun arbeider også for å styrke kontakten med jøder i diasporaen.

Aliza Lavie er gift med en advokat, har fire barn og bor i den israelske byen Netanya ved Middelhavet, en times kjøring nordover fra Tel Aviv.

29.april taler hun på feiringen av 70-årsjubileet for staten Israel. Bak arrangementet står stiftelsen Morgenstjerne, MIFF (Med Israel For Fred) og Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem.

Om du ennå ikke har bestilt billett, men ønsker å være med på feiringen, begynner det å haste. Det er kun få billetter igjen.

Billettbestilling og mer av programmet kan du se her.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Påsketuren 2019

Program og påmelding

ICEJs pastor- og lederkonferanse i Jerusalem

Informasjon og påmelding