Jødisk journalist konfronterer Corbyns nære kontakt med terrorister

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 08.16.2018

I en rekke uttalelser i sosiale medier konfronterer den jødiske journalisten, Daniel Sugarman, Jeremy Corbyn, for hans omgang med ledende terrorister.

Tirsdag 18. november 2014 bodde Daniel Sugarman, journalisten i Jewish Chronicle, i bydelen Har Nof I Jerusalem. Rett i nærheten lå synagogen, hvor Daniel Sugarman hadde vært mange ganger, og hvor mange troende jøder nå var i bønn.

Daniel Sugarman
Jewish Chronicle, Journalist Danie Sugarman

- Sjokkerer bildene deg, Corbyn

Det ingen av disse visste på dette tidspunktet var at to arabiske fettere, fra bydelen Jebl Mukaber i sørøst Jerusalem, var på vei til synagogen. Med seg hadde de øks og skytevåpen.

"Terroristene gikk inn med økser mens jøder ba. De hakket og hakket.", skriver en sterkt følelsesmessig berørt Daniel Sugarman på twitter. 

Bildene i israelske avise dagen etter er redselsfulle. Fem personer døde, og ytterligere tre ble såret. 

Har Nof terroren
Bilder fra synagogen etter terroren i Har Nof.

"Sjokkerer disse bildene deg, Jeremy Corbyn? Hva vil vi høre fra deg denne gangen? «Jeg fordømmer alle terror-angrep, selv om jeg er koselig mot deres gjerningsmenn. Du er så langt under forakt at det er vanskelig å beskrive.»" fortsetter Sugarman.

PFLP bak angrepet

En måned etter tok PFLP (Popular Front for the Liberation of Palestine) på seg ansvaret for terrorangrepet, og de lovpriste motet til de to fetterne, Udai Abu Jamal og Ghassan Abu Jamal.

"En måned senere, tok PFLP på seg ansvaret for et angrep…. Et angrep på synagogen i Jerusalem, hvor terrorister gikk inn med økser for å drepe menn som ba….Jeg har vært i synagogen og bedt.", skriver Sugarman.

Leder for PFLP og Corbyn minnes München-terroren

Måneden før, altså i oktober, ble det tatt et bilde i Tunis. På bildet sto lederen av det britiske arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn sammen med lederen for PFLP, Maher al-Taher (PFLP som sto bak økseterroren). 

Corbyn
Corbyn foran til høyre. I midten, Maher al-Taher, lederen for PFLP.

Anledningen var kransnedleggelse til minne om terroristene som sto bak München terroren, hvor 11 mennesker ble drept, blant dem 10 jødiske friidrettsutøvere og trenere.

For journalisten, Daniel Sugarman, er koplingen uutholdelig.

"På den seremonien i Tunis, hvor Corbyn la kransen, ble han avbildet sammen med denne mannen, Maher al Taher. Al Taher er eksil-lederen for PFLP….han var hjernen bak et angrep en måned senere hvor uskyldige mennesker som ba, inkludert en britisk statsborger, ble drept."

Og han avslutter slik:

"Jeg har ikke noe mer å si. Jeg er i tårer mens jeg skriver dette.

Jeg vet at folk vil bombardere meg med hat på grunn av denne tråden (flere uttalelser etter hverandre på twitter). Jeg beklager hvis noen mennesker er forferdet over bildene. Men dette er ekte. Og her er Corbyn sammen med mannen bak den (red: økeseterroren), bare uker før det skjedde."

 

 

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer