Jøde-hat øker eksplosivt blant tyskere - jøder forbereder seg på å forlate Tyskland

Av ICEJ Press, 02.21.2020

I 2018 ble det registrert fem daglige fysiske eller verbale angrep på jøder i Tyskland. Ifølge tyske myndigheter er det en betydelig under-rapportering av antisemittiske forbrytelser. Jøde-hat er legitimt i miljøer på ytre høyreside i tysk politikk, og oppslutningen rundt gruppene er økende.

AV: Martin Gellein

Mange i de høyre-ekstreme miljøene, både ledere og andre medlemmer, har tilknytning til tysk det tyske militæret, politiet og politikken. Den tyske avisen Welt Am Sonntag avslørte nylig at over 500 tyske soldater er under etterforskning for forbindelser til høyre-ekstreme grupper. 360 av disse sakene ble oppdaget i 2019.

Sigmount Konigsberg, fra det jødiske samfunnet i Berlin, forteller at jøder i Tyskland føler seg stadig mer utrygge.

«For ti år siden ville ingen tysk jøde si at, «Jeg er forberedt på å forlate Tyskland. Men i dag forbereder jødene seg. Om de ikke kommer til å reise, så er de allikevel forberedt på det» (Sigmount Konigsberg).

Journalisten Janina Findeisen forteller at de høyre-ekstreme gruppene nå utgjør en større trussel mot tyske jøder, enn islamistiske fundamentalister. Mange mener tyske myndigheter har lukket øynene for den eksplosive veksten hos høyre-ekstreme grupper.

«De høyre-ekstreme miljøene har veldig godt utbygde nettverk og mange av medlemmene har militær bakgrunn. De har tilgang til våpen, ammunisjon og infrastruktur. Slik utgjør de en mye større trussel en islamistene, som er mye dårligere organisert» (Janina Findeisen).

Synagogen i den tyske byen Halle, som var mål for et terrorangrep i 2019 (Wikipedia)
Synagogen i den tyske byen Halle, som var mål for et terrorangrep i 2019 (Wikipedia)

Også i USA, Storbritannia, Frankrike og andre europeiske land er jøde-hatet eksplosivt økende, og rapportert fysisk og verbal hat-kriminalitet er mangedoble på få år. Nederlandske myndigheter uttalte tidligere i uken at jødehat og hat-kriminalitet i stadig større grad kan knyttes til BDS-bevegelsen, som arbeider for boikott av Israel.

«Vi ser dessverre at verbale og fysiske angrep er mer en doblet siden 2018. Mange av angrepene er utført av nederlendere som ønsker å isolere Israel gjennom boikott-bevegelsen,» uttalte Nederlands justisminister Jasper van Dijk.

«Antisemittisme er ikke lenger begrenset til ytre høyre, ytre venstre og radikal islam, det er blitt normalisert,» uttalte Moshe Kantor, leder for European Jewish Congress (EJC), knyttet til en rapport om antisemittisme utgitt i 2019.

Kilde: Jerusalem Post

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding