Jerusalem Post skriver om den kristne vekkelsen i Iran

Av ICEJ Press, 02.10.2020

Elimineringen av den mektige iranske generalen Qasem Soleimanis har ført til økte forfølgelse av kristne i Iran. Det iranske presteskapet tror at krigføring mot Israel vil fremskynde komme til en muslimsk leder som skal regjere over hele jorden.

AV: Martin Gellein

Jerusalem Post har de siste ukene publisert flere artikler om den kristne vekkelsen i Iran. I en hovedsak skriver den israelske avisen igjen om vekkelsen, og uttrykker bekymring for de kristnes vilkår i landet. Avisen viser til rapporter fra Open Doors International og Christian Solidarity Worldwide, som dokumenterer økt forfølgelse fra iranske myndigheter og flere arrestasjoner og fengslinger.

Majoriteten av kristne i Iran tilhører hemmelige hus-fellesskap. Fellesskapene er forbudt av myndighetene. Etter islamsk sharia-lovgivning og iransk lov er det forbudt for muslimer å konvertere til kristendommen. All evangelisering slås derfor hardt ned på – uten at det ser ut til å stoppe den iranske vekkelsen, som er i full blomst. Myndighetene har tidligere uttrykt sterk bekymring for den nye bevegelsen.

I jula foretok myndigheten masse-arrestasjoner og kristne ble anklaget for "tilknytning til kristne sionister og rekruttering av muslimer til husmenigheter.»

En årsak til at Irans islamistiske ledere er så aggressive mot kristne, er deres egne apokalyptiske religiøse forventninger. Sjia-muslimer venter på at "den skjulte imamen" (Mahdi) skal fremstå. En messiansk muslimsk skikkelse som skal erobre alle folkeslag og hele jorden.

Det iranske presteskapet tror at økende motstand og krigføring mot USA, Israel og deres vestlige allierte vil fremskynde «de siste dager» og «den skjulte imamenes» komme.

"For at den skjulte imamen skal dukke opp igjen må vi engasjere oss i kamp mot vesten.. og utslette staten Israel fra kartet," uttalte en høytstående iransk religiøs og politisk leder i sommer.

Kristendommen betraktes som en eksistensiell trussel mot den islamske republikken Iran. Presteskapet knytter kristne konvertitter til sionismen ved deres hengivenhet til Bibelen og deres bevissthet om Israels hellige rolle i jødiske og kristne skrifter, skriver Jerusalem Post.

I The Believers Portal forteller kristne iranere at det nå er 3 millioner kristne i landet. Ledere i vekkelses-bevegelsen har tro på at vekkelsen kan endre hele den politiske situasjonen i Iran, og slik også i Midtøsten.

Samtidig skjer det en historisk vekst i den messianske bevegelsen i Israel og messianske israelere blir i større grad anerkjent i det israelske samfunnet. Samtidig med at den politiske situasjonen tilspisser seg og forfølgelse tiltar i Midtøsten, går altså evangeliet sin seiersmarsj i regionen. Lovprisningen av Jesus lyder fra stadig flere lepper og vekkelsen går frem som ild i tørt gress. Stadig flere av dem som konverterer fra islam til kristendommen rapporterer at det har skjedd etter at de har møtt Jesus i sine drømmer.

Så sier Herren over hærskarene: Se, jeg bryter i stykker elamittenes bue, det sterkeste våpen de har.. Det skal ikke finnes et eneste folkeslag hvor det ikke kommer noen som er drevet bort fra Elam.. Så setter jeg min trone i Elam og utrydder kongen og stormennene der, sier Herren. I de dager som kommer, skal jeg vende skjebnen for Elam, sier Herren.

Versene er hentet fra profeten Jeremias bok. Iran (Persia), har i Bibelen en fremtredende rolle som Guds redskap for å redde israelerne, etter at Jerusalem og tempelet ble ødelagt og folket bortført til Babylon (år 587 f. Kr.). Kristne iranere knytter forventning og håp til at profeten Jeremias ord om Elam er profetier om Irans nærliggende fremtid.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding