Jerusalem forbereder seg på massiv nedstengning mot coronavirus

Av ICEJ Press, 03.19.2020

Ordfører Moshe Leon i Jerusalem forsikrer at byen er forberedt i tilfelle direktivene fra helsedepartementet blir tøffere, melder Ynetnews 18. mars. Han sier myndighetene er forberedt på å bygge et «drive-in» testsenter på sportsarenaen «Teddy Stadion». Dette senteret skal ligner på det i Tel Aviv.

Av Edna Eriksen

 – Vi har jevnlig kontakt med helsedepartementet, og jeg håper at vi i morgen vil være i stand til å sette opp innkjøringen, sier han.

Moshe Leon kunngjorde onsdag at han tror at regjeringen snart vil kunngjøre et nasjonal portforbud for å bekjempe spredningen av koronavirus.

Leon sa at det var snakk om en utvidelse av retningslinjene som allerede var på plass og ber innbyggerne holde seg innendørs. Et forbud mot å åpne bedrifter eller massesamlinger kommer også. Han la til at alle hovedstadens supermarkeder og viktige tjenester fremdeles vil være tilgjengelige, og hans kommune øker kontrollen i sine 21 eldrehjem.

   - Jeg hadde et møte i morges med IDFs hjemme-kommando og samfunnsadministratorer for å vite hva nedstengingen betyr. Hvis den kommer nå, vil politiet bli kalt til håndheve den. De skal gå rundt i gatene og spørre folk hvorfor de er ute. Vi trenger å sørge for at de allerede eksisterende retningslinjer blir håndhevet.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding